Christian Steinke fra Tyskland har købt en aktie i Økojord Bornholm. Eget foto

Tysker har investeret i økologien: Jeg vil have det gamle Bornholm tilbage

Christian Steinke har købt en aktie i Økojord Bornholm A/S, selv om han bor i Tyskland. Det skyldes at han har et lokalt tilhørsforhold, for den 61-årige skolelærer opfatter ikke sig selv som klimaforkæmper på den store klinge.

– Jeg ser det ikke så globalt, jeg er lokal. Man skal begynde lokalt, synes jeg. Jeg er ikke så interesseret i de store bevægelser, Greta Thunberg og den slags, det er for stort for mig, siger han.

ØKOLOGI

Christian Steinke har købt en aktie i Økojord Bornholm A/S, selv om han bor i Tyskland. Det skyldes at han har et lokalt tilhørsforhold, for den 61-årige skolelærer opfatter ikke sig selv som klimaforkæmper på den store klinge.

– Jeg ser det ikke så globalt, jeg er lokal. Man skal begynde lokalt, synes jeg. Jeg er ikke så interesseret i de store bevægelser, Greta Thunberg og den slags, det er for stort for mig, siger han.

For Christian Steinke, der til daglig bor vest for Bremen, er det nærheden der tæller. Hans far studerede nordiske sprog og kendte en familie i København, som havde et feriehus på Bornholm.

Det blev starten på et livslangt kærlighedsforhold til øen i Østersøen.

– Bornholm er i mit hjerte, og for fem år siden fik vi en chance for at købe et hus mellem Poulsker og Pedersker, siger han.

Jeg er ikke rig

Christian Steinke har investeret over 10.000 kroner i Økojord Bornholm. Både fordi han har en nabo i Poulsker der producerer økologisk kombucha, men også fordi udviklingen på Bornholm bekymrer ham.

– Bornholm er ikke længere det gamle Bornholm. Der er ingen kornblomster og valmuer tilbage, og jeg er romantiker, jeg vil have det gamle Bornholm tilbage, siger han.

Ifølge Christian Steinke skal der være overensstemmelse mellem holding og handling.

– Jeg er ikke en rig mand. Men jeg tror, den økologiske tanke er rigtig. Og jeg tænker, hvis man vil have det, så skal man også investere i det. Jeg tror på idéen, at man køber jord op som folk, der ikke har penge, kan forpagte jorden og dyrke den økologisk. Det er en god model.