Fem og et halvt år er der gået, siden de seneste bygninger på Strien-grunden i Rønne brændte, og i lang tid lå den hen som en tilgroet byggegrund. Nu ligger der 16 lejeboliger, og det har pyntet, synes Ernst Madsen, som sammen med Erik M. Hansen står bag byggeriet. Foto: Jacob Jepsen

Boligerne er en langsigtet investering for to lokale erhvervsfolk

For 16 husstande er det nye boliger, der er blevet bygget på Strien-grunden i hjertet af Rønne, mens det for to lokale erhvervsfolk er en investering.

– Det er en investering. Vi får ikke noget tilskud nogen steder fra, når vi investerer i nyt boligbyggeri, så det er en meget langsigtet investering.

BYGGERI

For 16 husstande er det nye boliger, der er blevet bygget på Strien-grunden i hjertet af Rønne, mens det for to lokale erhvervsfolk er en investering. Bag Boligselskabet Strien står således Ernst Madsen og Erik M. Hansen.

– Det er en investering. Vi får ikke noget tilskud nogen steder fra, når vi investerer i nyt boligbyggeri, så det er en meget langsigtet investering, siger Ernst Madsen.

For ham har det været en fantastisk oplevelse at følge det byggeprojekt, som er kulmineret med, at de 16 lejere har overtaget lejemålene og er begyndt at flytte ind.

– Det har været nogle fantastiske entreprenører, så det har været meget positivt det hele, og det virker også som om, at dem, der er flyttet ind, er glade og tilfredse, så vi er glade alle sammen, lyder det fra erhvervsmanden.

Mange ældre

Administrationen af lejemålene har Ernst Madsen og Erik M. Hansen overladt til Totalbyg. Det forklarer Ernst Madsen med, at Totalbyg er rigtig dygtig til den opgave.

– Så det er den bedste løsning, tror jeg, både for lejerne og for os, siger han.

Ernst Madsen fortæller, at der er en del seniorer, der er flyttet ind i lejlighederne, blandt andet på grund af beliggenheden.

– Der er mange ældre, der er flyttet ind, fordi det er så tæt på byen. Det har været positivt i hvert fald, siger Ernst Madsen og tilføjer, at han synes, boligbyggeriet har pyntet på hele området.