Naturen har gjort sit indtog på Torvet i Aakirkeby. Nu efterlyser borgerne nye, attraktive boliger. Arkivfoto: Berit Hvassum

Stor efterspørgsel fra børnefamilier og ældre: Byen hungrer efter nye boliger

Aakirkeby hungrer efter fælles aktiviteter og nye boliger.

Det er konklusionen efter bestyrelsesmødet i Aakirkebytinget mandag.

BYFORNYELSE

Aakirkeby hungrer efter fælles aktiviteter og nye boliger.

Det er konklusionen efter bestyrelsesmødet i Aakirkebytinget mandag.

Aakirkebytinget er en paraplyforening for alle byens foreninger, og formålet med bestyrelsesmødet mandag var at få etableret en prioriteret liste over de behov som står øverst, når områdefornyelsen om kort tid går ind i sin næste fase.

Første fase var indretningen af Naturtorvet, som nærmer sig sin afslutning. Næste fase er etablering af den røde linje ned til Klinten og indsamling og prioritering af idéer fra borgerne.

Behov for nye boliger

Bjarne Westerdahl, formand for Aakirkebytinget, gik fra mødet med en klar fornemmelse af, hvad borgerne i Aakirkeby brænder mest for.

– Der kom mange gode idéer da vi talte om byfornyelsesprojektet. Nogle er meget aktive i forhold til at få et hundelufterområde, nogle vil gerne have et aktivitetsområde for børn. Og så mangler der noget til de unge, siger Bjarne Westerdahl til Tidende.

Til det sidste har han tidligere talt om at indrette et medborgerhus i den gamle brandstation på Svanekevej, og det er ifølge Westerdahl en mulighed, som Aakirkebytinget fortsat ønsker at gå videre med.

– Det kunne blive et samlingspunkt for de unge, som ikke rigtig har nogen steder at gå hen i Aakirkeby i dag, siger han.

Det andet store diskussionsemne på bestyrelsesmødet var behovet for nye, attraktive boliger.

– Der er mange fra landbruget, der gerne vil flytte til Aakirkeby, når de bliver ældre, og de vil gerne bo i nærheden af Torvet. Og så er der børnefamilierne, siger Bjarne Westerdahl.

– Der er mange fra landbruget, der gerne vil flytte til Aakirkeby, når de bliver ældre, og de vil gerne bo i nærheden af Torvet. Og så er der børnefamilierne, siger Bjarne Westerdahl. Arkivfoto: Berit Hvassum

Ældre- og børnevenligt

Aakirkeby er trods sine kun 2.000 indbyggere begunstiget med to skoler. En privat og en offentlig. Og da huspriserne desuden ligger lavere end i Rønne og de store kystbyer, er der stor interesse for at bosætte sig i byen blandt unge børnefamilier.

– Problemet er, at de parcelhuse, der egner sig til familier, de bliver revet væk næsten inden de er kommet til salg, siger Bjarne Westerdahl.

Han og Aakirkebytinget efterlyser derfor nye, attraktive boliger i byen.

– Flere nævnte at der mangler ældrevenlige boliger i byen, og det er også rigtigt, siger han.

Endelig var der på mødet enighed om, at der skal lægges ekstra pres på kommunen for at få opført et offentligt toilet ved Sdr. Byskov.

– Området bruges virkelig meget af børneinstitutionerne, men også af andre. Det er lidt langt at gå 400 meter over til campingpladsen, og det er heller ikke sikkert at de har lyst til at låne deres toilet ud, siger Bjarne Westerdahl.

Bytinget vil tage forslagene med til næste møde i områdefornyelsesprojektgruppen, som efter planen skal holdes i begyndelsen af december. Indvielsen af Naturtorvet udsættes til foråret, oplyser Bjarne Westerdahl.