Dagligstuen på Torvet i Aakirkeby er nyrenoveret og klar til åbning på torsdag klokken 14. Foto: Berit Hvassum

Nyrenoveret café genåbner: Hos os er alle velkomne

Fra torsdag klokken 14 kan gæster igen få serveret kolde drikkevarer i Café Dagligstuen i Aakirkeby. Caféen, der har adressen Torvet 8, har været lukket, og lokalet har stået tomt siden 2019. I juni i år overtog Erik Eriksen cafeen, og nu kan den altså åbne igen den 5. november.

Det er ikke hans første rodeo med cafeen – han har tidligere været ejer af Dagligstuen, men solgte den i 2013. Nu har han så købt den tilbage og givet lokalet og cafeen et nyt look. Alt fra gulv til bar til interiør er nyt.

ERHVERV

Fra torsdag klokken 14 kan gæster igen få serveret kolde drikkevarer i Café Dagligstuen i Aakirkeby. Caféen, der har adresse på Torvet 8, har været lukket, og lokalet har stået tomt siden 2019. I juni i år overtog Erik Eriksen caféen, og nu åbner den altså igen den 5. november.

Det er ikke hans første rodeo med cafeen – han har tidligere været ejer af Dagligstuen, men solgte den i 2013. Nu har han så købt den tilbage og givet lokalet og caféen et nyt look. Alt fra gulv til bar til interiør er nyt.

– Vi har fuldstændig skrællet rummet. For halvanden måned siden var det kun de hvide vægge, der stod her. Det eneste, der sådan set er fra tidligere, er bordene, siger Erik Eriksen.

Dagligstuen skal ses som et supplement til de eksisterende cafeer og barer i byen. Dagligstuen har udover et barlokale et tilstødende lokale med spillemaskiner. Der mangler dog tilladelse på dem, inden Erik Eriksen kan lade gæster spille på dem.

– Når tilladelsen kommer, bliver vi det eneste sted i Aakirkeby, hvor man kan spille på spillemaskiner. Forhåbentlig varer det ikke længe, før vi får tilladelsen, siger han.

Alle er velkomne

Dagligstuen har eksisteret siden 2007. Dengang var det et beskæftigelseshus for udsatte, senere blev det til et værtshus, hvor lokale kunne komme og socialisere. Og det er også det sociale, der er fokuspunktet i Dagligstuen og for Erik Eriksen.

– Det er en hyggestue. Små værtshuse eller caféer er jo sociale mødesteder for de lokale og de mange gæster, der er her om sommeren. Hos os er alle velkomne, siger han.

Erik Eriksens indtryk er, at der har manglet en hyggestue i Aakirkeby.

– Før det lukkede ned sidste år, var det mit indtryk, at der kom mange gæster. Jeg plejer at sige, at en lille bar, der er fyldt, er bedre end en stor bar, der er halvt fyldt, siger han.

-Jeg håber, at Dagligstuens åbning vil være en god nyhed i den her svære tid med corona og en masse kedelige nyheder, siger ejer af Dagligstuen Erik Eriksen. Foto: Berit Hvassum

Med spænding i maven

Erik Eriksen er glad for, at der nu er et lokale mindre, der står tomt på Torvet i Aakirkeby.

– Det er altid godt, at der er liv på torvet. Før i tiden var virksomheder, caféer og restauranter spredt rundt i Aakirkeby. Nu er de mere samlet her på torvet, og det synes jeg er fint, siger Erik Eriksen, der også er indehaver af ejendomsvirksomheden EE Invest. Udover det driver han Café X, den tidligere Gåsen, og Café Jazz i Nexø.

Selvom det ikke er første gang, Erik Eriksen skal drive café eller egen virksomhed, så er det med spænding, at han igen kan åbne dørene i Dagligstuen.

– Det bliver rigtig spændende, og jeg glæder mig – jeg regner med, at der vil komme gæster, men der er da selvfølgelig lidt spænding i maven, fortæller han.

– Jeg håber, det bliver et sted, hvor folk kommer og hygger sig, og et sted, hvor de har deres daglige gang, slutter Erik Eriksen.