Hotel lukker til nytår: Jeg har fået mange reaktioner fra bornholmere, der er kede af, at det lukker

Hotel lukker til nytår: Jeg har fået mange reaktioner fra bornholmere, der er kede af, at det lukker
BB-Hotel i Rønne har haft en god sommer og er ikke truet af lukning. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 4. NOV 2020 • 22:10
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
4. NOV 2020 • 22:10
ERHVERV

– Utroligt mange bornholmere har brugt hotellet i Kastrup, og jeg har fået mange reaktioner fra bornholmere, der er kede af, at det lukker.

Det siger Jens Wendell, den bornholmske ejer af BB-Hotels-kæden, efter at han i et nyhedsbrev har informeret kunderne om, at hotellet i Kastrup lukker til nytår.

For mange bornholmere har Jens Wendells hotel ved Københavns Lufthavn været det faste overnatningssted, når man skulle rejse ud i verden. Jens Wendell forklarer, at det også er baggrunden for, at han har indgået et samarbejde med nabohotellet, Best Western Plus Air­port Hotel Copen­hagen. Det betyder, at man via BB-Hotels hjemmeside kan booke værelse på Best Western-hotellet.

Ikke flere lukninger

Jens Wendell driver seks selvbetjeningshoteller under navnet BB-hoteller, hvor BB står for bed and breakfast. For de øvrige fem, hvoraf det ene ligger på Store Torv i Rønne, er der ikke planer om lukninger, oplyser han:

– Hotellet i Kastrup er specielt. Dem, der lejer sig ind der er fortrinsvis folk, der skal ud at rejse. Men der er tomt i lufthavnen, ingen skal ud at rejse, og så er vores hotel i Kastrup også fuldstændig tomt, siger han.

Jens Wendell oplyser, at han faktisk gerne ville have beholdt hotellet i Kastrup og brugt denne stille tid til at renovere de utidssvarende lokaler og udvide det til bedre tider. På den måde kunne man også have beholdt personalet. Men han beklager, at Tårnby Kommune ikke har sagt god for planerne. Han vælger derfor at lukke og afskedige medarbejderne.

– Det er vi kede af, især fordi hotel­let i Kastrup var det aller­første BB-Hotel til­bage i 2002 – og sam­tidig Danmarks før­ste selvbetjeningshotel, siger Jens Wendell.

Rønne klarer sig godt

Af de øvrige fem hoteller i kæden har dem i Rønne og Aarhus klaret sig bedst:

– Hvis vi siger, at belægningen i Rønne og Aarhus om sommeren normalt er 92, var i vi i sommeren 2020 oppe på 98. Men det er ikke de seks procent, der redder året, efter at vi havde nul i belægning i foråret.

– Vi har en god belægning i Rønne og Aarhus, en middel belægning i Vejle og så en lidt mindre belægning i Herning og Frederikshavn. Herning er en messeby, men der er ingen messer og koncerter, siger Jens Wendell.

– Det bliver en hård periode frem til foråret, men så håber jeg på, at vi igen vil se danskerne holde ferie i Danmark, hvilket vil smitte af både på vores hotel i Rønne og på vores andre hoteller, slutter Jens Wendell.