Våbensagen fra forsvarsmuseet er for retten i denne uge. Foto: Jens-Erik Larsen

Formand sætter antal på manglende våben fra forsvarsmuseet

Christofferson og det samlede forretningsudvalg i foreningen Kastellets Venner, som er den støtteforening, der driver Bornholms Forsvarsmuseum, har ellers så sent som i sidste uge over for Bornholms Tidende fortalt, at det drejer sig om et langt lavere antal våben, men det lægger formanden nu med sin vidneforklaring afstand til.

VÅBENSAG

Forsvarsmuseet mangler 12-13 våben, som man ikke kan redegøre for.

Det fortalte formanden for foreningen Kastellets Venner, Jens P. Christofferson, da han tirsdag kort før middag blev afhørt under vidneansvar i den straffesag, hvor et 64-årigt bestyrelsesmedlem i Kastellets Venner og dennes 31-årige søn er tiltalt for overtrædelse af våbenloven.

Et væsentligt lavere antal

Christofferson og det samlede forretningsudvalg i foreningen Kastellets Venner, som er den støtteforening, der driver Bornholms Forsvarsmuseum, har ellers så sent som i sidste uge over for Bornholms Tidende fortalt, at det drejer sig om et langt lavere antal våben, men det lægger formanden nu med sin vidneforklaring afstand til.

Adspurgt af den 64-åriges forsvarer, advokat Asser Gregersen, kunne Jens P. Christofferson ikke i detaljer redegøre for, om det var 12 eller 13 våben, museet manglede, og han kunne heller ikke redegøre for, hvilke typer af våben, der er tale om.

– Et par pistoler, en maskinpistol og et maskingevær, svarede han forsvareren og gav udtryk for usikkerhed.

– Jeg er ikke våbennørden her, så det ved jeg ikke. Det må du spørge næstformanden (Jens C. Skaarup, red.) om. Det ved han, uddybede Jens C. Christofferson sin forklaring.

Ikke flere kommentarer

Adspurgt under en pause i retsmødet, hvilken en af de to forklaringer om antallet af manglende våben, som er den korrekte; 12-13 våben eller et væsentligt mindre antal, sådan som Christofferson og støtteforeningens forretningsudvalg udtalte for mindre end en uge side, svarede Christofferson:

– Det er som jeg erindrer det nu, og jeg har ikke flere kommentarer.