Per Kofoed fylder 50 år onsdag den 4. november. Pressefoto

Ejendomsmægler fylder rundt: ‘Jeg tror, at alle mæglere på Bornholm kommer til at få et år med top et eller to i salg’

50 år

– Efter den første uge med corona i foråret havde vi fem handler i både Nexø og Rønne, som faldt til jorden. “Vi kan lige så godt åbne en flaske rødvin”, sagde jeg til min kone, “for det her bliver noget skidt”. Men så viste det sig, at det vendte helt rundt, og nu tror jeg, at alle mæglere på Bornholm kommer til at få et år med top et eller to i salg.

Det siger ejendomsmægler Per Kofoed, Home Nexø og Rønne, hvor han har otte medarbejdere ansat. Onsdag den 4. november fylder han 50 år.

Per Kofoed blev uddannet på Bornholmstrafikkens kontor, hvor han var i tre år.

– Jeg søgte derefter en stilling som salgskonsulent hos Tuborg, men jeg var så heldig, at jeg i stedet for blev depotbestyrer. Jeg var 25 år og havde ansvaret for Tuborgs salg på hele Bornholm. I 1999 lagde Carlsberg og Tuborg deres distrikter sammen, og jeg blev tilbudt en stilling som distriktschef i Næstved. Mette og jeg havde lige fået vores første barn, så det sagde jeg pænt nej tak til, fortæller Per Kofoed.

På rette hylde

Per Kofoed skiftede i stedet øl og sodavand ud med ejendomshandel, da han fik job hos Hans Henrik Reinewald i Home, hvor han tog eksamen som statsautoriseret ejendomsmægler.

– Jeg var der til 2003, hvor jeg startede for mig selv med Realmæglerne, inden jeg i 2012 blev Home-mægler.

Per Kofoed føler efter 20 år i branchen, at han er kommet på rette hylde:

– Jeg har altid godt kunnet tænke mig det. For mig er det kombinationen af salg, papirarbejde og lidt jura, som er ideel og spændende.

Per Kofoed synes også, at det er en spændende tid at være ejendomsmægler i og tror på gode år for Bornholm.

– Vi sælger mange huse til tilflyttere, og jeg ved godt, at der er forskellige meninger om fleksboliger. Men jeg tror på, at Bornholm vil komme positivt ud af det. Der vil nok være områder, der vil risikere at blive affolket i perioder. Men jeg tror på, at køberne vil komme her mere og mere, også fordi mange af dem har en relation til Bornholm, siger han.

Crossfit

Per Kofoed bor i Nexø, kun 300 meter fra barndomshjemmet. Han er gift med Mette, der også arbejder i Home. De har tre børn – Lærke, Magnus og Silke, hvoraf de to ældste er flyttet hjemmefra.

Per Kofoed har tidligere spillet badminton og fodbold, men nu dyrker han sin motion et helt tredje sted.

– Jeg er begyndt til crossfit i Nexø. Det er jeg blevet fuldstændig bidt af. Det er blevet mit fristed, hvor jeg kan parkere hjernen og bare gå til den med træning i en times tid.