Bornholms Højskole. Foto: Berit Hvassum

Den omvendte verden: Corona giver elevfremgang på højskolen

Det går godt på Bornholms Højskole.

Skolen har haft besøg af næsten 500 unge hen over sommeren, “og det har givet både liv, økonomi og god reklame”, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Og mens corona-virussen har tvunget skolen til aflyse efterårets korte kurser, er det til gengæld lykkedes for højskolen at tiltrække rigtig mange kursister til foråret 2021. Så mange, at der næsten er tale om en fordobling i forhold til tidligere år.

Det skyldes blandt andet skolens ny profil, som gør, at de unge kan vælge mellem mere end 30 fag fordelt på fire fagområder.  Dertil kommer at Covid-19-situationen medfører, at mange unge ikke kan komme ud og rejse og derfor søger mod højskolerne i stedet for.

– Vi har nu det største antal tilmeldinger i mange år. Vi er ret sikre på, at vi i hvert fald kan starte kursus med over 60 deltagere, lyder det fra højskolen ved Ekkodalen.

I øjeblikket arbejder ledelsen på Bornholms Højskole frem mod kursusstart den 4. januar, blandt andet med ansættelsen af fire nye lærere, der skal stå klar til at tage imod eleverne i det nye år.