Foreningen Folkemødet har meldt ud, at der ikke kommer til at kunne være lige så mange deltagere på Folkemødet 2021. Foto: Berit Hvassum

‘Et spredt folkemøde er fornuftigt’

Hos Lyngholt Familiecamping har de været vant til en fuldt booket uge 24 i flere år på grund af Folkemødet.

FOLKEMØDE

Hos Lyngholt Familiecamping har de været vant til en fuldt booket uge 24 i flere år på grund af Folkemødet.

Men i år stod pladsen gabende tom, og næste år kan der måske også være færre gæster, efter Foreningen Folkemødet har meldt ud, at der ikke kommer til at kunne være lige så mange deltagere på Folkemødet 2021. Michael Andersen, der ejer Lyngholdt Familiecamping mener, at udmeldingen er på sin plads.

– Det lyder fornuftigt, at vi ikke skal være lige så mange, som vi plejer. Det ville ikke være forsvarligt, i den situation vi er i med corona. Vi er nødt til at respektere sygdommen og de konsekvenser, det så har. Men det er selvfølgelig ærgerligt for omsætningen, siger han.

Michael Andersen har også forståelse for, at nogle af folkemødeaktiviteterne ikke bliver på Bornholm i 2021.

– Jeg forstår godt, at man er nødt til at sprede det ud. Også uden for Bornholm, men jeg håber, Allinge stadig er centrum for Folkemødet, som de siger. Jeg håber også, at Folkemødet vender tilbage til kun at være på Bornholm, når man er på den anden side af den her sygdom, siger han.

Michael Andersen mener, at der er en fare for at ødelægge stemningen ved Folkemødet, hvis det fortsætter med at være et spredt folkemøde på sigt.

– Der er en værdi i, at det er på en ø, hvor man ikke bare kører hjem efter et arrangement, men er tvunget til at blive. Hvis det kommer til at være andre steder i landet, hvor deltagerne måske bor tættere på, så vil de jo tage hjem bagefter. Så bliver man ikke i flere dage og tager en overnatning, siger han.

Lyngholdt Familiecamping råder over en plads med 200 enheder, som er hytter eller campingvogne. Hver enhed kan rumme cirka tre personer, så det er altså 600 sengepladser, der står tomme i uge 24, hvis der ikke kommer gæster til folkemødet eller andre turister.

Michael Andersen håber og tror stadig på, at han får gæster i forbindelse med Folkemødet 2021, hvis Foreningen Folkemødet holder fast i udmeldingen om, at Allinge stadig er centrum for næste års folkemøde.