Meghan Welsch Jakobsen er ny sognepræst i Soderup og Kirke Eskilstrup på Sjælland. Foto: Berit Hvassum

Sognepræsten flytter fra Gudhjem og Østerlars: ‘Jeg kommer til at savne rundkirken’

Meghan Welsch Jakobsen, sognepræst i Gudhjem og Østerlars, flytter fra øen for at blive sognepræst i de to sogne Soderup og Kirke Eskilstrup på Sjælland.

Meghan Welsch Jakobsen har sin afskedsgudstjeneste den 15. november i Østerlars Kirke.

KIRKE

Meghan Welsch Jakobsen, sognepræst i Gudhjem og Østerlars, flytter fra øen for at blive sognepræst i de to sogne Soderup og Kirke Eskilstrup på Sjælland.

Meghan Welsch Jakobsen har sin afskedsgudstjeneste den 15. november i Østerlars Kirke.

I en pressemeddelelse fra Roskilde Stift siger Meghan Welsch Jakobsen:

”Her midt i den sjællandske natur, mellem skov og marker, her føler jeg mig hjemme, og her er jeg tættest på dem og på det, jeg holder mest af. Derfor søgte jeg stillingen i Soderup-Kirke Eskilstrup, og jeg glæder mig sådan til at begynde mit virke, lære folk at kende og blive en del af lokalsamfundet.”

”Jeg er blevet teolog og præst i en mere moden alder. Oprindeligt er jeg uddannet journalist og har i mange år arbejdet som forfatter og formidler. Jeg har også en tid beskæftiget mig med menneskerettigheder og har arbejdet for en stor international organisation. Jeg har efterhånden været lidt omkring, jeg har boet og arbejdet i syv lande, fordelt på tre kontinenter. Og senest har jeg haft embede på Bornholm. Men på kort tid er verden pludselig blevet en anden, synes jeg, afstandene er ligesom blevet større, og jeg længes hjem til min egen fødeø, til Sjælland,” siger Meghan Welsch Jakobsen i pressemeddelelsen.

Verden er blevet en anden

Da hun i sommeren 2017 flyttede til Bornholm for at beklæde embedet i Gudhjem og Østerlars – Meghan Welsch Jakobsens første embede som sognepræst – var det med en ambition om at slå rødder på øen.

Med corona-pandemien er verden blevet en anden.

– I de her tider er det svært at være langt væk fra familien, især fra sine børn. Jeg gik seks måneder over vinteren og foråret uden at se mine børn, fordi det hele pludselig lukkede ned, og det var svært at rejse. Min yngste datter bor i København. Hun er kronisk syg, så hun kunne ikke rejse. Pludselig blev forholdene nogle andre, siger Meghan Welsch Jakobsen til Bornholms Tidende.

Hvad tager du med dig fra Bornholm?

– Jeg har haft nogle spændende år på Bornholm. Jeg har mødt og arbejdet sammen med nogle meget dygtige og professionelle folk. Og så har jeg selvfølgelig også arbejdet i Østerlars Rundkirke, og det har været et privilegie. Den er så ikonisk og så særlig, den kirke. Den kommer jeg virkelig til at savne. Men da alting pludselig blev forandret ligger Bornholm langt væk for mig, siger Meghan Welsch Jakobsen

Hun indsættes i sit nye embede ved en festlig gudstjeneste i Soderup Kirke søndag den 6. december.

Mandag mødes menighedsrådet i Østerlars og menighedsrådet i Gudhjem med provst Johannes Jensen og biskop Peter Skov-Jakobsen for at udarbejde et stillingsopslag til præsteembedet i Gudhjem og Østerlars.