Hotelejer om spredt folkemøde: 'Det er en ærgerlig udvikling'

Hotelejer om spredt folkemøde: 'Det er en ærgerlig udvikling'
Kjeld og Lene Hammer, der ejer Hotel Sandvig Havn og Dideriksens Veranda, har i weekenden snakket om fredagens udmelding fra Foreningen Folkemødet – en udmelding, der bekymrer dem. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 2. NOV 2020 • 09:57
| ABONNENT
2. NOV 2020 • 09:57
FOLKEMØDE

Hos Kjeld og Lene Hammer, der ejer Hotel Sandvig Havn og Dideriksens Veranda, er der over weekenden blevet snakket om fredagens udmelding fra Foreningen Folkemødet.

Det kan være, at nogle folkemødeaktiviteter bliver holdt andre steder i landet end Bornholm. Og det bekymrer Kjeld og Lene Hammer.

– Det er en udmelding, vi er kede af, men det er ikke de fire dage eller den uge, hvor Folkemødet er, der vælter læsset. Vi skal nok få mange gæster alligevel, men det er en ærgerlig udvikling for Folkemødet, og lige når man hører det første gang, så tænker man, om det er starten på enden for Folkemødet på Bornholm, siger Kjeld Hammer.

Mistet markedsføring

Han og Lene Hammer overtog Dideriksens Veranda i 2016 og Hotel Sandvig Havn i 2019.

Dermed har de oplevet Folkemødet på sit højeste og alt det arbejde, der fører med. Men det er ikke den indtægt, de måske taber, hvis Folkemødet bliver mindre på Bornholm, som bekymrer Kjeld Hammer.

– Der er jo virkelig gang i den og en god omsætning i den periode, men økonomisk tror jeg ikke, det kommer til at betyde så meget. Vi mister måske gæster i juni, men det opvejer de andre måneder rigeligt for. Det har vi jo set i år. Det, der bekymrer mig mest, er, hvad der sker med den positive udvikling, som Bornholm har været igennem på grund af Folkemødet, siger han.

Kjeld Hammer mener nemlig, at Folkemødet har haft en betydning for den tilstrømning af gæster, han som hotelejer også oplever resten af året.

– Jeg er bekymret for, om det betyder en generel mistet markedsføring af Bornholm. Der er vist ikke tvivl om, at Folkemødet har gavnet profileringen af Bornholm, og det drypper af på os hele året. Jeg ved, at vi har gæster på hotellet, som kommer her, fordi de har været på Folkemødet, og som gerne vil komme igen på andre tidspunkter, siger han.

Hvor ender det

Kjeld Hammer tror ikke, at et aflyst folkemøde i 2020 og et mindre folkemøde i 2021 gør en forskel for antallet af turister nu og her.

Men han er bekymret for, om Bornholm kan blive ved med at bevare Folkemødet som sit eget, når der nu er snak om, at nogle folkemødeaktiviteter kan foregå andre steder i landet.

– Det sker jo ikke overnight, men spørgsmålet er, om vi har et folkemøde på Bornholm om seks-otte år? Det kan jeg da godt være bekymret for, om vi har, og hvad det betyder på længere sigt, siger han.