Kommunen skal sige nej

Kommunen skal sige nej
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 1. NOV 2020 • 22:00
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
1. NOV 2020 • 22:00
LÆSERBREV

Det må ikke ske: Kommunen skal sige nej til tilladelse til rørlægning af en af Poulskers sidste åbne vandløb.

Man giver med den ene hånd og tager med den anden.

Projektet med Ekkodalens moser er et forsøg på at bringe naturens mangfoldighed tilbage. I Vallenskæret har man således lukket op for de rørlagte vandløb – i Poulsker derimod lægger man et af de sidste åbne vandløb i rør.

Sagen er kort: Tre lodsejere ønsker tilladelse til at rørlægge en åben grøft på 460 meter, stort set svarende til et lineært naturområde på omkring 1.000 kvadratmeter.

Kigger man på kort fra 1883, kan man overbevise sig om, at landskabet i dette Poulsker-område var forsynet med et stort antal åbne grøfter, som sidenhen pø om pø er blevet rørlagt og opdyrket.

Det er Jesper Lund Koefoed, Spageregård, Nylars, der på de tre lodsejeres vegne søger om tilladelsen. Det er også et faktum, at en af de andre ejere er formanden for Bornholms Landbrug- og fødevarer; Lars-Ole Hjort-Larsen, Aaker.

Jeg bringer dette navn frem for at vise, at Bornholms Landbrug og Fødevarers formand ikke har bekymringer for biodiversiteten på Bornholm.

I Bornholms Tidende den 20. oktober kunne man læse, at Danmarks natur skraber bunden i EU. Og dagen efter fik man at vide på Bornholms Regionskommunes hjemmeside, at der var givet tilladelse til at rørlægge grøften i Poulsker.

Det er ikke første gang, jeg i Poulsker oplever, at store landbrug har fået lov til at nedlægge åbne grøfter og gamle vandløb, der går på tværs af deres sammenlagte marker, for at de kæmpestore maskiner kan komme nemmere rundt.

Har man mod på at klage over denne tilladelse, ligesom jeg, til endnu et angreb på biodiversiteten på Bornholm, kan man gøre det inden fire uger fra den 21. oktober.

Kenn Erik Bech
Poulskervej 3, Poulsker