Søren Thiim Andersen. Privat foto

Han er ny administrator på Christiansø: ‘Der er et fantastisk liv på øen, som jeg vil værne om med respekt’

DAGENS NAVN: Søren Thiim Andersen er af Forsvarsministeriet udpeget som øverste myndighed på Christiansø, idet han overtager jobbet som administrator fra Jens Peter Koefoed og tiltræder den 1. januar 2021. Han kommer fra en stilling som teamleder i Finansministeriets Koncernøkonomi.

Du har fortalt, at du og din kæreste, Lise Orheim Stender, da stillingen som administrator var opslået i 2016, talte om, at du skulle søge, når den blev slået op igen. Hvor hurtigt tog I denne gang beslutningen?

– Det var en stor beslutning at ansøge stillingen som administrator på Christiansø. Lise og jeg havde behov for at mærke efter, om det var det rigtige valgt for vores familie.

I bor i Valby og har adgang til storbyens kulturoplevelser, restauranter, cafeer og lignende – hvilke tanker gør I jer om at blive afskåret fra det?

– Vi ser det som et tilvalg af vælge Christiansø. Vi glæder os til at opleve naturen, kulturen og traditionerne på Christiansø og blive en del af det levende samfund på øen.

Hvad siger familie og venner til, at I tager springet mod øst?

– Vores familie på Bornholm synes, at det er fantastisk, at vi kommer tættere på og glæder sig over, at vi kommer til at ses noget mere. Derimod er familien i Aabenraa kede af afstanden, men er ved at vænne sig til tanken om mere rejsetid – og er begyndt at glæde sig til at opleve livet på øen sammen med os. Vores venner har modtaget nyheden med stor begejstring, og flere har allerede planlagt besøg i det nye år.

Du har professionelt ikke mindst arbejdet med økonomistyring, men får nu et bredere felt at arbejde indenfor, ikke mindst knap 100 beboere på Ertholmene – Frederiksø og Christiansø. Hvilke tanker gør du dig om ansvaret for, at de har det godt?

– Det er et stor ansvar, der følger med stillingen som administrator på Christiansø og særligt over for øens beboere. Der er et fantastisk liv på øen, som jeg vil værne om med respekt. Jeg vil gå til det meget alsidige job med ydmyghed og være lyttende og inddragende.

Har du gjort dig nogle tanker om muligheden for at etablere flere private arbejdspladser på øerne i form af kunsthåndværk eller lignende?

– Det vil optage mig at få etableret mere erhverv på øen, hvilket er i overensstemmelse med turismestrategien for øen. Flere arbejdspladser vil øge antallet af beboere og understøtte det levende samfund.

Din kæreste er filmproducer – er det tanken, hun skal fortsætte det arbejde på langdistancen?

– Indledningsvist skal Lise arbejde med færdiggørelsen af to spillefilm, men hun vil primært bruge dagtimerne sammen med vores søn Carl på tre år, da der ikke er en børnehave på øen.

Hun er også oprindeligt bornholmer, har I et yndlingssted på Bornholm?

– Vi har mange yndlingssteder, men vi holder særligt af en gåtur rundt om Hammerknuden.

Har I en tidshorisont på, hvor længe I vil være på Christiansø?

– Jeg ansættes i stillingen på et fireårigt åremål. Vi har ikke besluttet os for, hvor lang tid vi skal leve på Christiansø, men forventer at skulle være på øen i mange år.

 

 

Søren Thiim Andersen

38 år.

Han bor med Lise Orheim Stender, som kommer fra Bornholm, i Valby.

Sammen har de sønnen Carl Ville på tre år.