Peter Lund Olsen (th.) og Kim Andersen bejler til Remisen. Foto: Jens-Erik Larsen

Fælles front for Remisen: Vi vil skabe Bornholms bedste kulturhus

Peter Lund Olsen fra Rønne Street Sport og Kim Andersen fra Foreningen Spillestedet har begge bejlet til Remisen og pladsen uden for det nuværende busværksted.

De to formænd har slået pjalterne sammen, da de mener, at deres idéer supplerer hinanden godt.

BYUDVIKLING

Peter Lund Olsen fra Rønne Street Sport og Kim Andersen fra Foreningen Spillestedet har begge bejlet til Remisen og pladsen uden for det nuværende busværksted.

De to formænd har slået pjalterne sammen, da de mener, at deres idéer supplerer hinanden godt.

– Selv om det er to forskellige aktiviteter, er vi bare interesserede i, at der kommer til at ske så meget aktivitet som muligt, siger Peter Lund Olsen.

“Her vil vi gerne skabe Bornholms bedste kulturhus og streetmiljø med en stor bredde af aktiviteter til gavn for borgere i alle aldre”, har de skrevet i et brev til kommunens job-, udviklings- og fritidsudvalg (JUFU).

De håbede at få lov til at præsentere deres idéer for Remisen på næste udvalgsmøde, men de to foreninger er blevet henvist til kommunens udviklingsfolk, der netop har besluttet at foreslå kommunalbestyrelsen, at et forsøg på at sælge Remisen bør vente i mindst tre år.

– Nu skal vi i kontakt med byplanlæggerne for at se, om vi kan lave noget midlertidigt. Hvis man alligevel skal lade bygningerne stå i to-tre år, kan man lige så godt bruge dem til noget fornuftigt, siger Kim Andersen.

– Jeg tror, det bliver forholdsvist enkelt at komme i gang. Jeg har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra foreninger, som kan bruge et sted, der ikke er lige så stort og poleret som Musikhuzet.

I brevet til JUFU-medlemmerne beskriver Peter Lund Olsen og Kim Andersen deres forslag:

“Kort fortalt vil vi danne en forening, der administrerer den daglige drift af Remisen. I bestyrelsen for den forening vil der sidde en repræsentant for hver af de foreninger, der ønsker at være med. Man kan så leje sig ind i Remisen fra 1 til max. 14 dage, således at der er flow i aktiviteterne”.

BAT’s busser forlader inden for få uger værkstedet for sidste gang, og byplanlæggerne tror, at den rustikke hal i fremtiden kan blive et trækplaster, som skaber mere liv på lystbådehavnen.

Udenfor på pladsen, hvor selve remisen lå, dengang der var jernbaner på Bornholm, drømmer de om, at der ud over være skatepark, kan opføres en basketballbane og andre street-aktiviteter. RIK’s basketafdeling og den lokale klatreklub har vist interesse for at blive en del af miljøet på havnen, siden Kim Andersen fortalte om planerne i Bornholms Tidende og på tv tidligere på måneden.