Fem ting til din halloweenweekend

Fem ting til din halloweenweekend
Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 30. OKT 2020 • 13:37
| ABONNENT
30. OKT 2020 • 13:37
GUIDE

Det er blevet weekend, den sidste i oktober måned, og det er tid til avisens anbefalinger til, hvad du kan lave på Bornholm, inden det atter bliver mandag morgen.

1. Vi starter allerede fredag aften, hvor Bornholms Folkeuniversitet inviterer til et før valgaften-arrangement på biblioteket i Rønne. Her kommer forfatter og journalist Niels Boel og holder et oplæg om amerikansk politik forud for det kommende præsidentvalg i USA. Arrangementet starter klokken 19, og du kan købe billetter i døren.

2. For de morgenfriske er der træningstur med Gangforeningen Bornholm klokken otte lørdag morgen. Turen er omkring 15 kilometer lang og foregår i et tempo på cirka fem og en halv kilometer i timen. Starten går fra parkeringspladsen ved Åsedamsvej i Almindingen, og der er en pause undervejs. Hvis du vil med, skal du huske at tilmelde sig hos turleder Merethe Germundsson senest dagen før.

3. Halloween falder lørdag den 31. oktober, og i Nyker holder de fast i traditionen, men med coronarestriktionerne in mente. Der er et posteløb rundt i byen, en quiz med 17 spørgsmål, hvor der er et spørgsmål for hver post. Når du svarer rigtigt på spørgsmålene, får du et bogstav samt information om, hvor næste post befinder sig. Til sidst kan du danne et kodeord af bogstaverne, som du kan skrive ned sammen med dit navn og din adresse og putte det i en kasse ved sidste post. Så er du med i konkurrencen om en præmie, som Nyker Borgerforening deler ud, når der er kåret en vinder klokken 20. For at finde første post, skal du følge med på Nyker By & Omegns facebookside.

4. Lørdag den 31. oktober er udoverhalloween også datoen for Brændesgårdshavens sidste åbningsdag i år. Forlystelseshaven plejer at lukke efter efterårsferien, men har holdt åbent ekstra længe efter en anderledes sæson med covid-19-restriktioner. Vi anbefaler jer, særligt børnefamilierne, at tage til en sidste omgang forlystelser, klappegeder og is i år, inden haven lukker ned for vinteren.

5. Søndag klokken 10 kan du komme med DOF Bornholm på fugletur, hvor Eilif Bendtsen er turleder. Mødestedet er ved Koldekilde i Almindingen ved krydset Almindingsvej og Segenvej. Herfra kører I et par timer rundt på Bornholm for at finde og observere forskellige fugle. Ifølge DOF Bornholm er alle velkomne, og turen er gratis.