Preben D. Olesen. Privat foto

Manden bag Bornholms bedst sælgende benzinstation er død

Det var i 1995, at Preben D. Olesen – eller Oliesen, som nogen kaldte ham – introducerede, projekterede og opførte Bornholms første lavpris-automatbenzintank, Uno-X i Aakirkeby.

DØDSFALD

Det var i 1995, at Preben D. Olesen – eller Oliesen, som nogen kaldte ham – introducerede, projekterede og opførte Bornholms første lavpris-automatbenzintank, Uno-X i Aakirkeby.

– Det blev en kæmpe succes, og det var han stolt af. Det var dengang Danmarks bedst sælgende benzinstation, og det elskede han at drille kolleger i branchen med, som havde meget større kundegrundlag på Sjælland, Fyn og Jylland fortæller sønnen, Claus Heje Olesen.

Preben D. Olesen døde den 29. oktober, 78 år gammel.

Preben D. Olesen blev født i Silkeborg og voksede op i Nordsjælland. Han kom som ung mand til Bornholm, da han skulle i Flyvevåbnet i Segen, og så flyttede han aldrig herfra.

Preben D. Olesen, der var merkonom i markedsføring, blev disponent hos C.F. Stender & Søn i Rønne. Herefter fulgte en lang karriere i olie- og benzinbranchen. Først i 13 år som salgskonsulent i Dansk Shell Rønne, og fra 1983 og 20 år frem som markedschef hos HydroTexaco A/S, Rønne.

Han havde et indgående kendskab til branchen, og det var altid Preben D. Olesen, journalisterne på Bornholm ringede til, når der var ændringer i benzin- og oliepriser eller skete andet i branchen.

Fodbold og golf

Fritiden blev gerne brugt på at spille fodbold. Først i AaIF og senere i RIK, indtil en skade satte en stopper for fodboldspillet.

– Han var en “tonser”, der scorede mange mål, og han mente, at han stadig lå på top 10-topscorerlisten i RIK, fortæller Claus Heje Olesen.

Da Preben D. Olesen stoppede med at spille fodbold, kastede han sig over golfsporten med stor iver, og han var også aktiv både som frivillig leder i klubben og som medlem af sponsorudvalget.

Preben D. Olesen blev i 1966 gift med Hanne Lise, der var datter af købmand Lund på Lille Torv i Rønne.

– Da han gik på pension, var det sammenfaldende med, at min mor blev syg. Han passede hende i nogle år, indtil hun døde alt for tidligt i 2008. Han lovede mor at tage sig af min mormor, og det gjorde han, indtil hun døde som 99-årig i 2016, fortæller Claus Heje Olesen.

Et selskabsmenneske

– Far kom ofte til Sjælland for at besøge børn, svigerbørn og fem børnebørn, og han nød at være oppe i vores sommerhus i Sandkaas, hvor familien også mødtes. Far var meget aktiv i sine yngre dage, men det tog hårdt på ham, da han mistede vores mor. Det kom han sig aldrig for alvor over, siger Claus Heje Olesen.

Preben D. Olesens sidste år var præget af sygdom, og han var igennem tre større operationer, som satte sine spor.

– Han var karismatisk og fik sat sit præg på øen. Han snakkede meget og med alle og var altid god for en frisk bemærkning. Han kunne lide at være der, hvor der skete noget. Han var et selskabsmenneske. Det var nok også derfor, at han ikke rigtig var i sit es, når han i de senere år sad alene derhjemme, siger Claus Heje Olesen.

Preben D. Olesen efterlader sig to børn, to svigerbørn og fem børnebørn samt fire søskende, der alle bor på Sjælland.