Sognepræst Ulla Skou. Foto: Jens-Erik Larsen

Juleaftensfest med 120 gæster aflyses: ’En betydningsfuld aften for mange’

Den traditionelle juleaftensfest i Sagahuset i Rønne kan ikke gennemføres i år på grund af forsamlingsforbuddet på ti personer. Det har arrangørerne fra Sankt Nicolaitjenesten måttet sande, og torsdag har de frivillige, som står bag festen den 24. december, fået besked om aflysningen.

”Skønt der er god tid til jul, må vi give besked hurtigst muligt, så mennesker kan afstemme forventningerne efter forholdene. Alle vil gerne vide, hvor de skal være denne aften. Derfor skriver vi nu, at der desværre ikke tilbydes juleaftensfest i Sagahuset,” meddeler arrangørerne Ulla Skou, Hans Vindahl og Martin Sørensen.

Der er normalt plads til 120 ved juleaftensfesten, og der flere plejer at være skrevet endnu flere på venteliste. 15 frivillige havde meldt sig til at holde juleaften med 120 bornholmere, som ikke nødvendigvis har andre at tilbringe juleaften sammen med.

– Jeg plejer at formulere det sådan her; det er nogen, der gerne vil have nogen at holde jul med, siger sognepræst Ulla Skou om gæsterne.

– Ingen bryder sig om at blive kaldt ensomme, og derfor bruger jeg altid den formulering.

Deltagerne ved festen er spredt aldersmæssigt, og det er med til at skabe en hyggelig stemning, fortæller Ulla Skou til Bornholms Tidende.

– Der kommer enlige med børn, og der er mennesker, der er gamle og blevet alene, siger hun.

Gavmildhed til næste år

For arrangørerne fra kirken har aflysningen været en tung beslutning at tage.

”Mennesker regner med os. Aftenen er betydningsfuld for mange. Byens foreninger og erhvervsliv har støttet på fineste vis. Den gode julemad blev betalt af overskuddet fra Odd Fellow Logens julekoncert. Gode gaver gjorde festen mulig. Vi håber, gavmildheden vil gælde til næste år, og vi tænker med taknemmelighed på de frivillige, som giver af deres tid for at skabe en glædelig jul for andre”.

”Nu vil vi opfordre alle, som har rum og overskud til et par gæster mere, til at invitere dem, der kunne tænkes at mangle et sted at være juleaften,” slutter pressemeddelelsen.