På grund af de aktuelle coronarestriktioner bliver der ikke spillet bridge i Rønne, Hasle og Nyker for tiden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Corona lægger klubberne øde: ‘Det er meget beklageligt’

FRITID

Indbakken i redaktionens mail viser det med al tydelighed, og besøg på deres hjemmesider bekræfter, at de seneste coronarestriktioner har sat en stopper for aktiviteterne i bridgeklubberne i Rønne, Hasle-Rutsker og Nyker-Klemensker. Derfor sender de heller ikke resultater til avisen.

“Så er der igen dårlige nyheder”, skriver Nyker-Klemensker Bridgeklub til sine medlemmer med henvisning til, at forsamlingsforbuddet fra den 26. oktober og fire uger frem er sænket fra 50 til 10. Det betyder, at klubben bliver nødt til at aflyse sine bridgeaftener i perioden. Og budskabet er det samme fra de tre andre klubber.

Rønne Bridgeklub fortæller sine medlemmer, at man dermed er i samme situation som i marts:

“Det er meget beklageligt, men der er ingen andre muligheder”.

Fra klubberne lyder det samstemmende, at de håber at kunne genoptage spillet i slutningen af november, men at de ikke kan garantere noget. Det afhænger af, hvordan coronaen og restriktionerne udvikler sig.

Hjælp fra pulje

I forbindelse med de seneste coronarestriktioner minder Danmarks Bridgeforbund på sin hjemmeside klubberne om DIF og DGI’s coronahjælpepulje, hvor bridgeklubberne ligesom alle andre idrætsforeninger kan ansøge om tilskud til dækning af tabte nettoindtægter og udgifter til mindre arrangementer, som er tabt eller aflyst på grund af corona.

Der er ansøgningsfrist til hjælpepuljen fredag. Ifølge Danmarks Bridgeforbund er det muligt at søge igen, selvom man tidligere har søgt og fået midler fra puljen.

Tirsdag nåede et flertal i Folketinget til enighed om en ny hjælpepakke til idrætten, kulturen og foreningslivet. Den indeholder blandt andet forlængelse af en lang række kompensationsordninger frem til den 31. januar.