Aarsdale får næsten en million: 'Hold da op - nu skal vi i gang'

Aarsdale får næsten en million: 'Hold da op - nu skal vi i gang'
Der er glæde i Aarsdale over bevillingen fra Nordea-fonden. Privatfoto
| ABONNENT | 29. OKT 2020 • 06:00
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
29. OKT 2020 • 06:00
LOKALSAMFUND

– Jeg blev faktisk lidt stum, da det gik op for mig, at vi fik pengene. Man søger pengene. Man ønsker at få dem. Men alligevel blev jeg meget overrasket, og tænkte hold da op. Det lykkedes, nu skal vi igang, fortælle Lene Stenstrop fra Aarsdale.

Hun er en af ildsjælene i Aarsdale Borgerforening, som har arbejdet på at skaffe penge til et projekt, der skal gøre byen bedre at bo i.
Foreningen får nu en lille million fra Nordea-fonden. Pengene skal gå til en legeplads, en sauna på havnen og etablering af en udendørs motionsplads.

Aarsdale har under 400 beboere, og Lene Stenstrop synes, det er helt fantastisk, at så lille en by modtager en så stor bevilling fra Nordea-fonden.
– Man synes jo, at det som regel er nogle andre, noget lykkes for. Det er meget rart at være "de andre" denne gang, siger Lene Stenstrop.

Aarsdaleborgerne sendte deres ansøgning ind til Nordea efter på rekordtid i foråret og sommer at have udviklet, diskuteret og beskrevet deres projekt.
Så vejen fra ide til nu, at stå med næsten en million kroner i hænderne, har været kort, og derfor er det da også surt at få den fantastiske besked midt i corona-nedlukningen.

– Det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi ikke kan fejre det i borgerhuset. Det har været sindssygt hårdt at få ansøgningen afsted, fordi vi har tre projekter i eet, så ansøgningen var nærmest meterlang. Vi må finde en anden måde at udvise vores begestring på, og foreløbig fejre det ved at smile til hinanden, når vi mødes på gaden, siger Lene Stenstrop.

– Nu håber vi bare ikke, at corona kommer til at bremse for meget for den proces, vi nu skal i gang med.

Skal selv i arbejdstøjet

Selvom Aarsdale borgerne får mange penge, faktisk svarer det til næsten 2600 kroner per indbygger, så skal de også selv i arbejdstøjet.

– Vi har fået de penge vi har søgt, men vi skal også selv udføre en del af arbejdet. Det har været vigtigt for os at få alle tre projekter. Det binder en sløjfe, så alle kan være aktive sammen - både ung, voksen og gammel. Ved at gøre noget af arbejdet selv, kan vi få alle tre projekter gennemført. Men der ligger også det element i det, at vi går derned sammen og gør en del af arbejdet, så det bliver et fælles projekt, siger Lene Stenstrop.

Hvorfor tror du Nordea-fonden har valgt jeres projekt ud blandt så mange?
– Jeg tror vi har passet ind i målsætningen for, hvad de gerne ville støtte og måske fordi vores projekt er rettet mod flere aldersgrupper og handler om at skabe udvikling i stedet for afvikling.

Borgerforeningen og de frivillige skal nu igang med at arbejde videre med planerne. Der mangler blandt andet tilladelse fra Kystdirektoratet og andre formalia. En byggetilladelse til saunaen skal også søges.

Aarsdales projekt er søgt under titlen: "Motion og nydelse - Plads til alle". Projektet skal medvirke til at understøtte den tidligere fiskerihavns omdannelse til et rekreativt område. Aarsdale har 375 indbyggere og har fået 969.498 kroner til sine projekter.