Linda Kjøller. Foto: Jacob Jepsen

‘Vi har kun oplevet, at folk tager positivt imod kravene’

DAGENS NAVN: Linda Kjøller.

Hvorfor jobbet som livredder i Rønne Svømmehal?

– Jeg blev shanghaiet af Laura Hulgaard, som er daglig leder af svømmehallen. Vi kender hinanden privat og træner en del sammen, og jobbet hænger rigtig godt sammen med mine fritidsinteresser. Jeg løber trailløb og er triatlet. Som livreddere skal man hvert år bestå bassinlivredderprøven. Den foregår i det dybeste bassin i svømmehallen, hvor man skal bjærge folk og kunne grundlæggende førstehjælp.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

– Jeg kan rigtig, rigtig godt lide kontakt med mennesker og at kunne gøre en forskel for dem, både børn og pensionister, alle – her kommer jo alle aldergrupper. Man skal primært holde øje med folk i bassinerne, men man skal også svare på en masse spørgsmål og komme med informationer. Det er ikke bare at stå på bassinkanten, man tager også daglige prøver af vandkvalitet og tekniske prøver og udføre en del rengøring.

Hvordan påvirker coronarestriktionerne dit job?

– Der er restriktioner på, hvor mange der må være i svømmehallen ad gangen. Fra i dag (torsdag red.) skal livredderne bære mundbind. Hver anden time skal alle håndtag og kontaktflader vaskes af, og saunaen skal cloreres hver anden time. Fra man går ind og betaler sin billet, og til man går ind i omklædningsrummet og skifter til badetøj, skal man have mundbind på.

– Vi har kun oplevet, at folk tager positivt imod kravene og virkelig er villige til at indordne sig under coronareglerne. Folk har faktisk taget imod det med et smil og er indstillet på, at vi må hjælpe hinanden igennem det her. Folk skal ikke være nervøse for at komme i svømmehallen. Der bliver gjort rigtig meget og taget meget hensyn, både fra brugerbrupperne og fra os.

Har du nogle hobbies?

– Trailløb og triatlon, primært langdistancerne. Jeg gennemførte to halve ironmans sidste sommer. Den ene på Stevns på Sjælland, den anden på Bornholm. Det er kombinationen af de forskellige træningsformer, jeg godt kan lide. Jeg er ikke kun løber eller svømmer eller cykelkvinde, det er det brede aspekt, som jeg synes er superfedt. Jeg er en sportstosse, så al min fritid går med det. Jeg har altid haft en sport, som har været en passion for mig. Jeg er et menneske, der ikke gør noget halvt, hvis jeg brænder for det. Jeg går fuldt og helt ind for det, jeg går i gang med.

– Jeg har rejst en del til konkurrencer i trailløb og triatløn, sidste år var jeg nok af sted en gang om måneden, og det savner jeg helt vildt. Det har virkelig været et frygteligt år det her. Jeg savner konkurrencerne og rejserne, men vi hjælper hinanden i træningsgrupperne med at holde gejsten op.

Hvad er det bedste ved at bo på Bornholm?

– Det er naturen. Jeg er ekstremt meget ude i naturen på grund af mine hobbies. For mig er naturen også bare et sted, hvor man får ro og får fyldt sine depoter op.

Har du et yndlingssted på øen?

– Det er uden tvivl Snogebæk, hvor jeg er født og opvokset. Stranden i Snogebæk er mit “hellested”. Når man står dér, føler man sig rigtig godt hjemme.

 

 

Linda Kjøller

35 år

Har taget HG på Rønne Handelsskole og arbejdet i butik i 16 år. Siden 1. december 2019 livredder i Rønne Svømmehal. Bor sammen med kæresten Nikolaj i hus i Rønne. Linda Kjøller er født og opvokset på Bornholm og har aldrig haft lyst til at bo noget andet sted i verden.