Senest har Viking Fodbold oplevet, at en gruppe unge er begyndt at køre rundt inde på fodboldbanerne og lave skridspor. Foto: Jens-Erik Larsen

Unge laver hjulspor på banerne: Det kan få ‘katastrofale’ følger

Viking Fodbolds multibane Oasen er en fantastisk aktivitetsplads, der tiltrækker en masse unge og skaber aktivitet på Rønne Stadion Nord, hvilket regionskommunens idrætsinspektør Carsten Clemmensen glæder sig over. På det seneste har de positive følger af den populære bane dog fået følgeskab af negative.

FRITID

Viking Fodbolds multibane Oasen er en fantastisk aktivitetsplads, der tiltrækker en masse unge og skaber aktivitet på Rønne Stadion Nord, hvilket regionskommunens idrætsinspektør Carsten Clemmensen glæder sig over. På det seneste har de positive følger af den populære bane dog fået følgeskab af negative.

– Det er vidunderligt at se, at de på den måde har fundet et spændende opholdssted. Det vi desværre oplever i markant stigende grad, det er, at det samvær, der er omkring den her bane, også medfører en del ødelæggelser og hærværk. Senest har vi set, at de er begyndt at køre rundt inde på fodboldbanerne og lave skridspor. Det vil sige, at de ødelægger forholdene for fodboldspillerne ved at lave dybe furer og spor i deres baner, siger Carsten Clemmensen.

Han understreger, at langt de fleste kommer til Oasen for at spille lidt fodbold sammen eller bare hænge ud og hygge, men så kommer der nogle enkelte, for hvem det måske ikke er nok at sidde og hygge sig sammen.

– Der skal ske noget mere. Det afstedkommer, at vi render og samler knuste flasker op og fjerner graffiti og den seneste tid også har skullet udbedre skader på fodboldbaner, fordi man har brugt dem som motocrossbaner, siger idrætsinspektøren.

I yderste konsekvens kan problemerne med de unge betyde, at Bornholms Idrætsområder bliver nødt til at sige, at multibanen ikke kan være på Rønne Stadion Nord, hvor den står lige ved siden af Viking Fodbolds klubhus. Foto: Jens-Erik Larsen

Yderste konsekvens

Carsten Clemmensen synes, det er ærgerligt, for ifølge ham kan det i yderste konsekvens betyde, at Bornholms Idrætsområder bliver nødt til at sige, at multibanen ikke kan være på Rønne Stadion Nord, hvor den står lige ved siden af Viking Fodbolds klubhus.

– Det er rigtig, rigtig synd, for i yderste konsekvens kan det betyde, at vi bliver nødt til at sige, at vi ikke kan have den bane heroppe, fordi den ødelægger for meget for de primære brugere, altså dem der kommer for at dyrke idræt. Det vil være ganske katastrofalt, for de unge mangler i den grad mødesteder, siger han.

Hans håb er, at de unge internt får styr på det, så de få ikke ødelægger det for de mange.

– Kære venner, pas nu på ikke at ødelægge det, lyder det fra Carsten Clemmensen.

Som konsekvens af ødelæggelserne på fodboldbanerne bliver den store port ind til Rønne Stadion Nord låst om eftermiddagen.