Den vindende kanin, en engelsk schecke sort, som opnåede 95,5 point på weekendens udstilling. Foto: Bornholms Racekanin Forening

En udstilling lukket for publikum? Jo, den er god nok

HOBBY

En udstilling lukket for publikum?

Ja, den er god nok. Det er noget af det, man kan komme til at opleve i coronatiden.

Bornholms Racekanin Forening holdt i weekenden i Søndermarkshallen i Rønne den årlige efterårsudstilling. Her var det på grund af covid-19 kun foreningens medlemmer, der kunne udstille kælekaniner:

– Det betød at vi måtte skuffe mange, som i flere år har udstillet deres kælekanin på vores udstillinger. Derudover var udstillingen lukket for publikum, og der var kun adgang for udstillere. Det var den eneste måde at gennemføre på, oplyser Jens Kjøller fra foreningen.

Han tilføjer, at det sandsynligvis bliver den sidste udstilling på Bornholm indenfor en overskuelig fremtid.

– Vi kan godt risikere, at den næste udstilling først bliver til oktober 2021. Det er lang tid, og som forening savner vi at møde publikum. Seneste udstilling med publikum var i januar 2020, oplyser Jens Kjøller.

Jens Kjøller med vinderkaninen fra weekendens kaninudstilling i Rønne. Foto: Bornholms Racekanin Forening

21 ærespræmier

I kaninforeningen glæder man sig over, at kvaliteten på udstillingen var i top, hvilket resulterede i 21 ærespræmier.

– Selv om vejret stadigvæk er lunt, havde de allerfleste kaniner en særdeles god pels. Som avlere foretrækker vi lidt køligere vejr for at få en tættere pels på dyrene, forklarer Jens Kjøller.

Jens Kjøller blev udstillingens vinder med en engelsk schecke sort. Han vandt også Poul Erik Hammerich pokalen og vandrepokalen for bedste 1,1 ungdyr. På de næste pladser kom Niels Hansen (alaska sort), Bastian Bech (lux), Poul Erik Karlsen (thyringer) og Frode Klevang (hermelin hvid rødøjet).

Vide Hilding vandt kælekaninudstillingen foran Lonny Hjort og Wilma Bue Bech.

– Kaninhopperne havde en vellykket hopkonkurrence med mange flotte resultater. Kaninhop er i fremgang, og der var flere nye hoppere, som klarede sig godt, beretter Jens Kjøller.

 

 

17

17 udstillere deltog på Bornholms Racekanin Forenings udstilling med i alt 103 racekaniner. Syv udstillere deltog med 10 kælekaniner, og dertil kom et stort antal hopkaniner.