Hos Casper er indstillet til pris: 'Han kan hjælpe dem, som har lidt ekstra udfordringer'

Hos Casper er indstillet til pris: 'Han kan hjælpe dem, som har lidt ekstra udfordringer'
Emil Nielsen, der står i midten, har indstillet sin læreplads Hos Casper til prisen som Årets Læreplads 2020. Foto: Campus Bornholm
| 28. OKT 2020 • 18:23

28. OKT 2020 • 18:23
UDDANNELSE

Restauranten Hos Casper er blevet indstillet som den bornholmske kandidat til den landsdækkende pris Årets Læreplads 2020.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der uddeler prisen, og det er lokale udvalg på erhvervsskolerne, der indstiller kandidaterne. På Campus Bornholm har et udvalg bestående af medarbejdere, der har kontakten til de lokale virksomheder, valgt Hos Casper som årets læreplads på Bornholm. Jeanet Hansen, der er faglærer på erhvervsuddannelserne på Campus Bornholm, sidder i udvalget. Hun fortæller, at de har valgt Hos Casper af flere grunde.

– For det første har vi valgt Casper, fordi vi gerne vil vise, at vi sætter pris på de virksomheder, som løfter de elever, som har nogle udfordringer. Det gør han på en supergod og kontruktiv måde. Casper er også altid åben, når vi ringer og spørger, om en elev kan komme ud i et prøveforløb. For det andet synes vi, at indstillingen, hvor Emil beskriver sin udvikling fra ikke at kunne sidde stille i ottende klasse til nu at have rykket sig rigtig meget i sin læretid. Det synes vi er bemærkelsesværdigt og vigtigt at anerkende, siger Jeanet Hansen.

Det er Emil Nielsen, der er i lære som gastronom Hos Casper, som har indstillet sin læreplads til årets læreplads 2020. I indstillingen beskriver Emil Nielsen, hvorfor han mener, at Hos Casper er værdig til at vinde prisen som årets læreplads. Her fortæller han blandt andet, at han får god vejledning uden at blive for presset.

– Casper kommer til tider med spørgsmål til det faglige i køkkenet, såsom partering af forskellige kødstykker, jeg synes, det er fedt, Casper kommer med de her spontane spørgsmål, da han formår at gøre det på en måde, så jeg ikke føler mig presset, men simpelthen for at give mig de bedste råd og vejledning i mit arbejde og min uddannelse, skriver Emil Nielsen.

Det er Casper Rønne-Hansen, der driver Hos Casper, som nu er indstillet til årets læreplads. Emil Nielsen skriver i sin indstilling lige som Jeanet Hansen også fortæller, at Casper Rønne-Hansen er god til at tage sig af elever med udfordringer.

– Casper er en rigtig god arbejdsgiver, fordi han hjælper dem, der har brug for hjælp. Han ser ud over normerne og kan hjælpe dem, som har lidt ekstra udfordringer. Jeg tror, det er en del af Casper. Han har hjulpet mange, som måske ikke har et job, som måske har været deprimeret eller stresset. Han har været inde over og hjulpet dem tilbage på arbejdsmarkedet, skriver Emil Nielsen i indstillingen.

Den endelige vinder af Årets Læreplads 2020 bliver kåret i november.