Er det alene økonomien, der styrer chefredaktøren?

Er det alene økonomien, der styrer chefredaktøren?
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 28. OKT 2020 • 17:30
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
28. OKT 2020 • 17:30
LÆSERBREV

Øjvind Hesselager har nu slået fast, at han ikke ønsker anmeldelser af koncerter i Tidende.

Det er der åbenbart flere grunde til.

Der bliver i Kjeld Johansens læserbrev den 16.10. nævnt, at ”amatøranmeldere” har ønsket at omtale musikarrangementer i Tidende, men er blevet afvist. Hvorfor?

Undertegnede forsøgte både at skrive et læserbrev (den 16.3.20) og skrive et appellerende brev til Øjvind Hesselager, hvilket han ikke besvarede.

Årsagen var den utroligt vellykkede koncert med Bornholms Koncertkor, Niels Jørgen Riis og Henrik Krogsgaard, som blev afholdt den 6.3.20 i Sankt Klemens Kirke, hvor 400 begejstrede tilhørere overværede koncerten.

Et medlem fra Ældre Sagens bestyrelse skrev en anmeldelse, da den dengang faste anmelder sang i koret, men anmeldelsen blev ikke accepteret – heller ikke som læserbrev.

Vi har nu læst Øjvind Hesselagers svar til to af de tre netop trykte læserbreve om manglende anmeldelser af koncerter og har fået et delvis svar på Kjeld Johansens spørgsmål, ”hvorfor?”.

ØH anser det for for dyrt, og man skal ikke bruge penge på de musikinteresserede, men på de mange sportsinteresserede (og gerne på boligstof, for det er helt gratis). Antallet af læsere ”er sådan set det eneste, vi er er interesserede i”, skriver ØH. Men ØH er måske ikke klar over, Hvor mange musikinteresserede, der er på øen – og også hvor mange turister, der kommer til øen blandt andet for at nyde det bornholmske musikliv. Og det er jo heller ingen skade, at avisen har et vist kulturelt niveau.

Er det kun økonomi, der styrer chefredaktøren og ikke indhold, der måske ”kun” henvender sig til en mindre gruppe læsere?

Ja, primært, men det må nu også være ØH’s direkte modvilje mod musikanmeldelser, siden han heller ikke ønsker at trykke anmeldelser som læserbreve, for det ville jo været gratis.

Så det er åbenbart ikke kun økonomien.

Margrit Skott
Vimmelskaftet 25, Rønne