Ejendomsmægler Martin Kok-Hansen har til fået opgave at tiltrække bud på Østre Skole for Bornholms Regionskommune. Arkivfoto: Berit Hvassum

7.000 skridt og diskrete købere – Østre Skole kræver sin ejendomsmægler

To og en halv time tager det, når ejendomsmægler Martin Kok-Hansen fører interesserede købere af den tidligere Østre Skole rundt i det store bygningskompleks.

BOLIGER

To og en halv time tager det, når ejendomsmægler Martin Kok-Hansen fører interesserede købere af den tidligere Østre Skole rundt i det store bygningskompleks.

– Til en fremvisning gik jeg 7.000 skridt, kunne jeg se bagefter, fortæller Martin Kok-Hansen, Danbolig.

– Så har vi været rundt i alle bygningerne fra kælder til loft. Vi kigger hurtigt ind i alle lokaler for at få overblik. Det er en stor labyrint, når man skal rundt i bygningerne som mægler, siger han.

Efterhånden har han fremvist skolen nogle gange. De potentielle købere ligger som altid i konkurrence med hinanden, men det er ikke kun prisniveauet, der bliver afgørende. Kommunalpolitikerne har nemlig besluttet ikke nødvendigvis at sælge til højestbydende, da kommunen ønsker medindflydelse på, hvad den tidligere folkeskole og grunden på 2,8 hektar skal bruges til i fremtiden.

– De parkerer lidt væk derfra og er meget, meget diskrete, siger Martin Kok-Hansen om de personer, han har vist skolen frem for.

Hvis de under en fremvisning spørger ham om, hvilke visioner andre interesserede har for skolebygningerne og udendørsarealerne, kan de godt glemme at få detaljerede svar. Det samme gælder, når Bornholms Tidende spørger.

– Der er flere muligheder i det her og forskellige projekter, man kan lave, siger ejendomsmægleren diplomatisk.

Han vil dog godt røbe, at ikke alle interesserede købere partout vil jævne alle skolebygningerne med jorden.

– I stedet for at rive det hele ned kan der godt komme nogle flotte ting ud af at bruge de gamle bygninger, siger ejendomsmægleren og fremhæver den høje murstensbygning ud til Pingels Allé.

– Øverst oppe i den kunne lave to eller tre fantastiske penthouselejligheder med udsigt over havet og hele Rønne. En sådan lejlighed ville jeg have mange købere til, siger Martin Kok-Hansen.

Østre Skoles gamle hovedbygning ud til Pingels Allé kunne komme til at huse nogle eksklusive lejligheder med formidabel udsigt, mener ejendomsmægleren. Foto: Berit Hvassum

Ikke solgt til Bo42

I fredags skrev Bornholms Tidende om Bo42’s projektforslag på sportspladsen, Boomeranghusene, som rummer 60 lejeboliger i tre nyopførte bygninger. Martin Kok-Hansen fortæller, at opmærksomheden omkring Bo42’s planer har fået flere til at spørge ham, om regionskommunen allerede har slået en handel af med Bo42.

– Det er et fantastisk projekt, for der er brug flere lejeboliger i Rønne, men det er vigtigt at understrege, at grunden ikke er solgt til Bo42, siger Martin Kok-Hansen.

Bo42’s direktør Ebbe Frank foretrækker at købe sportspladsen separat, men regionskommunen har valgt at sætte hele grunden samlet til salg – minus tre bygninger, der vil blive udmatrikuleret.

I Danboligs kundekartotek står en del midaldrende boligejere, der gerne vil flytte til en mindre lejebolig, men som ikke tør sætte deres hus til salg, som situationen er i dag, da de ikke kan finde en lejebolig i Rønne, der kan opfylde deres ønsker.

– Hos os kommer der gerne fem-seks personer ind om ugen for at spørge om lejeboliger – både nuværende lejere og boligejere, siger Martin Kok-Hansen.

Sidste frist for at indlevere et bud på bygningskomplekset er på mandag, 2. november.

 

 

Krav til bud

Bornholms Regionskommune har sat tidligere Østre Skole til salg. Bud på skolen skal indeholde disse fem elementer:

1. Kontantpris

2. Ønsket overtagelsesdato

3. Årlig leje for bygning 2 (hovedbygningen ud til Pingels Allé) i maksimalt 3 år.

4. Redegørelse for den planlagte anvendelse af bygningerne i området.

5. Den skønnede soliditet i projektets økonomi og tidshorisont for projektets gennemførelse.

Bornholms Regionskommune forbeholder sig retten til at forkaste alle tilbud.

Kilde: Danbolig, oestreskole.dk