'Det ryster mig at høre'

'Det ryster mig at høre'
Det ryster formand Erik A. Larsen fra Bornholms Ældreråd, at Bornholm er bed at løbe tør for influenzavacciner. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 27. OKT 2020 • 12:39
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
27. OKT 2020 • 12:39
SUNDHED

Bornholm er ved at løbe tør for influenzavaccine, lyder det i dag fra Rikke Hjorth Westh fra de praktiserende lægers organisation. Det ryster formand Erik A. Larsen fra Bornholms Ældreråd. Han blev selv vaccineret, da han i sidste uge var hos sin praktiserende læge i anden anledning, og da hørte han første gang om den akutte vaccinemangel.

– Det ryster mig noget at høre, for der sidder mange ældre mennesker rundt om på vores plejecentre, der ikke har fået det endnu, så vi har en gruppe ældre, som åbenbart ikke er blevet vaccineret mod almindelig influenza, nu hvor coronaen er brudt ud igen med fornyet kraft, siger Erik A. Larsen.

Udsatte grupper

Som formand for ældrerådet sætter Erik A. Larsen spørgsmålstegn ved, om man fra lægelig side har prioriteret vaccinerne rigtigt, så svage, ældre borgere og kronisk syge får vaccinen først, før alle andre raske får det.

– Det ryster mig at høre, at der ikke er bedre styr på det her. Der sidder mange på vores plejecentre og i hjemmeplejen, der ikke har fået det, og som har tider, der bliver aflyst nu, siger han.

Rikke Hjorth Westh understreger, at det stadig er muligt for borgere over 85 år at blive influenzavaccineret, da de skal vaccineres med en anden type, som ikke er i restordre.