Lad være med at gå ud på bølgebryderne. Det kan være livsfarligt

Lad være med at gå ud på bølgebryderne. Det kan være livsfarligt
Havnemolen i Allinge. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 27. OKT 2020 • 14:34
Af:
lisbet-holst
| ABONNENT
27. OKT 2020 • 14:34
VEJR

– Lad være med at gå ud på forkastningerne/bølgebryderne på havnene på Nordbornholm.

Sådan lyder advarslen fra havnekoordinator Jordan Kaczmarek.

Afdvarslen kommer efter at den voldsomme storm den 14. oktober har udrettet mange skader på havnene på Nordbornholm og har flyttet rundt på og flere steder undermineret de tonstunge sten. Han har set turister bevæge sig ud på forkastningerne. De lokale ved godt, at her er kræfter på spil, som skal tages alvorligt, siger Jordan Kaczmarek.

– Vi siger altid, at man skal ikke gå ud på forkastningerne, for man ved aldrig, hvad der kan ske. Det kan for eksempel være et tankskib, der passerer forbi og laver en stor bølge. Så generelt advarer vi folk. Men især i denne situation efter stormen vil vi på det kraftigste fraråde, at folk bevæger sig ud på forkastninger.

Stormen har flyttet rundt på tonstunge sten.

– Problemet er, at stenene oprindelig har ligget "klappet ned" i det underliggende lag. Men bølgerne har nu skubbet til dem, så man risikerer at stille sig op på en sten, der står meget ustabilt, og som kan vælte med voldsom personskade til følge. I den her situation skal man være ekstra påpasselig og holde sig væk, lyder advarslen fra kommunens havnekoordinator.