42-årige Povl Anker har fået en visuel overhaling på Ørskov Værft i Frederikshavn de seneste uger. Foto: Bornholmslinjen

Forvandlet Povl Anker vender hjem klokken 9 i morgen

Povl Anker har tirsdag eftermiddag været på prøvesejlads i det nordlige Kattegat ud for Frederikshavn, hvor færgen har været på værft siden 13. september.

Nymalet og restaureret ankommer Povl Anker efter planen til Rønne omkring klokken 9 onsdag morgen. Det oplyser Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack.

– Alt ser ud til at gå godt indtil videre – og det betyder, at vi nu kan sætte en mere præcis cirkatid på ankomsten til Rønne. Vi forventer Povl Anker hjemme omkring klokken 09.00 i morgen tidlig, skriver han i en mail til Bornholms Tidende.

I de seneste timer har Povl Anker sejlet i cirkler mellem Frederikshavn og Læsø.

– Det er en del af prøvesejladsen at indstille kompasset, og derfor har den kredset rundt og sat kursen mod alle verdenshjørner, fortæller Jesper Maack.

Sejladsen fra værftsbyen i Vendsyssel til Rønne kommer til at vare omkring 15 timer, og Povl Ankers kaptajn har først på aftenen vendt skibets stævn mod øst og øget hastigheden.

Povl Anker blev bygget på Aalborg Værft i 1978 og sat i drift af Bornholmstrafikken samme år. Den har i dag status som reservefærge, der kan træde til i tilfælde af uvejr eller tekniske problemer på andre færger. Desuden er Povl Anker i travle perioder en del af den faste sejlplan mellem Rønne og Sassnitz.