Oskar Jensen. Privat foto

Dødsfald: Oskar var kun 15 år, da tilværelsen tog en voldsom drejning

DØDSFALD

– Han var meget hyggelig. Han var beskeden og ikke en mand af store ord, men var en hjertelig og sød ældre mand, der var meget afholdt.

DØDSFALD

– Han var meget hyggelig. Han var beskeden og ikke en mand af store ord, men var en hjertelig og sød ældre mand, der var meget afholdt.

Det siger Lotte Vesth om sin morbror, Oskar Jensen, der døde forleden, 92 år gammel.

Oskar Jensen voksede op på ejendommen Hjortshøj på Myregårdsvej i Østermarie. Han var den ældste i en børneflok på fem. Han gik i skole på den nærliggende Gadeby Skole. Oskar Jensen var kun 15 år, da hans far pludselig døde, og tilværelsen tog en voldsom drejning for familien.

– Oskar tjente på Søndergård, Skovlundegård og Frydenlund. Men så snart det var fyraften, tog han hjem for at hjælpe sin mor på Hjortshøj, hvor de havde fire køer. Så han kom aldrig som os andre ud at spille fodbold eller med på tur til Brændesgårdshaven, fortæller Otto Larsen.

Oskar Jensen og Otto Larsen gik i skole sammen og kom til at følge hinanden igennem hele livet.

Oskar Jensen var soldat på Høvelte Kaserne på Sjælland lige efter Anden Verdenskrig og var også en periode i Tyskland. Hjemme igen arbejdede han i et par år på en maskinstation, inden han blev ansat i Dalslunde Byggeforretning. Her arbejdede han først for Ludvig Larsen og derefter for næste generation i firmaet, barndomskammeraten Otto Larsen.

Oskar Jensen arbejdede i byggeforretningen i 35 år, indtil han gik på efterløn. Han havde ikke nogen uddannelse, men viste stort talent for håndværket.

– Oskar tog altid med på kurser, for efter krigen kom der mange nye materialer. Han var en dygtig medarbejder, der kunne klare mange forskellige opgaver, fortæller Otto Larsen.

En trofast støtte

Oskar Jensen stiftede aldrig selv familie, men blev boende på Hjortshøj sammen med sin mor:

– Oskar var en trofast støtte for mormor. Han tog sig af hende, så hun kunne blive boende på ejendommen, siger niecen Lotte Vesth.

– Oskar fik sent i livet en veninde, Emma, som han var meget glad for, og han livede op. Men desværre fik de ikke så mange år sammen, inden hun døde, fortæller Lotte Vesth.

Oskar Jensen efterlader sig en søster, en nevø og en niece.