Corona udskyder Venstres valg af borgmesterkandidat

Venstre Bornholm skulle efter planen vælge sin borgmesterkandidat umiddelbart efter en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften i Aakirkeby-Hallerne. Men også det sætter den genopblussede coronavirus nu en stopper for.

En generalforsamling i Venstre Bornholm trækker typisk mellem 70 og 80 personer til, og med et forsamlingsforbud på helt ned til 10 personer bliver begivenheden umulig.

I stedet venter Venstre Bornholm på, at partiets hovedkontor melder ud, hvad der nu skal ske. For når Venstre Bornholm stod til at vælge spidskandidat onsdag aften, skyldes det, at partiets vedtægter på landsplan fortæller, at spidskandidater skal vælges året før et valg. Det næste kommunalvalg finder sted i november næste år.

– Vi venter og ser, hvad landskontoret melder ud. Vi får jo sikkert en dispensation, der gør det muligt at vente, siger tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Erik A. Larsen, der skulle have fungeret som dirigent onsdag aften.

Gruppeformand Søren Schow har stillet sig til rådighed til endnu en tørn som spidskandidat, og ingen andre har meddelt, at de også ønsker at stå i spidsen for Venstre ved valget.