Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne har efter et møde her til morgen genoptaget arbejdet. Det sker på baggrund af en ny aftale, der blandt andet sikrer de ansatte i pakkeriet en højere løn i en periode. Arkivfoto: Berit Hvassum

Aftale med ekstra løn fik gang i slagteriet igen

ERHVERV

Da solen stod op i dag, var det stadig usikkert, om der ville blive slagtet svin på Danish Crowns slagteri i Rønne i dag. Fredag nedlagde medarbejderne i pakkeriet arbejdet, og da de gjorde det igen mandag morgen, fulgte kollegerne på resten af slagteriet trop i sympati. Da de mødte ind igen her til morgen lå der et nyt tilbud fra ledelsen.

– Vi forhandlede hele eftermiddagen i går. Vi blev ikke enige i forhandlingerne, men virksomheden kom frem med et tilbud, som den ville forelægge for kollegerne i pakkeriet her til morgen. Det forslag blev leveret, og det blev forkastet af kollegerne, siger tillidsrepræsentant Thomas Hansen til Bornholms Tidende.

Alligevel fortsatte arbejdsnedlæggelsen ikke.

– Vi har så fundet en anden model, som kollegerne godt kan se sig i. Den har noget at gøre med ledelse, trivsel, arbejdsmiljø og en højere indtjening i en længere periode. Det har gjort, at kollegerne har sagt ja til aftalen og er gået i arbejde, forklarer Thomas Hansen.

Gruppe skal finde løsninger

Baggrunden for konflikten var en ny akkord, som Danish Crown havde præsenteret medarbejderne i pakkeriet for. Den ønskede de ikke at arbejde efter, og derfor nedlagde de arbejdet fredag og mandag. Den er ikke taget af bordet, men er blevet suppleret af nogle elementer, som er vigtige for medarbejderne.

– Man kører på den nye akkord, men man bliver understøttet med noget ekstra løn i en periode, indtil man forhåbentlig får styr på arbejdsmiljøet og trivslen i afdelingen. Så de får simpelthen et tilskud til lønnen i den nye akkord i en periode. Det gør, at de får en højere indtjening, end den de var stillet i udsigt, siger Thomas Hansen.

Som led i aftalen bliver der nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både ledelse og medarbejdere.

– Den skal til at arbejde med alle de problemer, der er med trivsel og arbejdsmiljø, indtjening og flow i hele afdelingen Det skal den arbejde med i det næste stykke tid og forhåbentlig finde nogle løsninger på det, fortæller han.

Glæde hos Danish Crown

Som tillidsrepræsentant er Thomas Hansen glad for, at arbejdet er blevet normaliseret, men han er ked af, at kollegerne ikke har fået det, de har ønsket.

– Men jeg håber, at det her arbejde giver en langt, langt bedre arbejdsdag for kollegerne i pakkeriet, end der har været indtil videre. Så det er med blandede følelser, men selvfølgelig er jeg glad for, at arbejdet er normaliseret, siger han.

Det var ved 10-tiden i formiddags, at parterne nåede til enighed om den nye aftale, og medarbejderne besluttede at genoptage arbejdet. På det tidspunkt sagde Danish Crowns pressechef Jens Hansen:

– Det eneste vi har at sige, det er, at vi er rigtig glade for, at vi er kommet i gang med arbejdet igen, og at vi har fundet en model for at komme videre herfra.