Claus Clausen ser tilbage på et år, der for Viking Atletik blev forpurret noget så grundigt af coronapandemien. Foto: Jens-Erik Larsen

Viking Atletik mister over en million kroner i indtægter

IDRÆT

Weekendens Höst Open blev det sidste større arrangement, som Viking Atletik holder i år. Der var lidt færre deltagere til orienteringsløbet, end der plejer at være, hvilket sandsynligvis skyldes coronarestriktionerne. I det hele taget fik corona en kæmpe indflydelse på foreningens arrangementer i løbet af året og dermed også på foreningens økonomi, fortæller Claus Clausen fra Viking Atletik.

– Vi mister omkring 1,2 millioner kroner i indtægter på vores events i år. Det er jo temmelig meget, og derfor håber vi også på, at der kommer en vaccine, eller der sker et mirakel, så vi næste år kan komme tilbage til normalen. For der er ingen tvivl om, at vi skal helst ikke ind i et år igen, hvor vi ikke har nogen indtjening, for så begynder det at skærpe til. Det har været et hårdt slag i år, siger Claus Clausen.

En stor del af Viking Atletiks indtjening kommer fra events, så foreningen er udsat, når der kommer en pandemi og sætter en stopper for eksempelvis Etape Bornholm. Normalt giver det løb et ret stort overskud, men det er i år vendt til et underskud. Foreningen har fået noget hjælp fra staten til at afbøde situationen, men slet ikke nok til at dække hele det tab, som foreningen har oplevet i år.

– Vi har fået nogle hjælpepakker, men ud af de 1,2 millioner vi har tabt i indtægter, har vi kun fået 268.000 kroner i hjælpepakke fra DGI- og DIF-puljen. Og det forslår jo som en skrædder i helvede. Det er ikke ret meget, staten giver til idrætten i kompensation, siger Claus Clausen.

Vikings Atletik næste større arrangement finder sted til påsken næste år.

– Vi har nogle små løb inden da, men det er ikke nogle, hvor der er stor indtægt på, så hvis de ikke kan afholdes, rammer det os ikke hårdt på økonomien, siger Claus Clausen.