Danish Crowns slagteri i Rønne ligger stille i dag. Medarbejderne i først pakkeriet og senere resten af fabrikken er gået hjem i utilfredshed med et udspil til en ny akkord for pakkerimedarbejdere. Arkivfoto: Berit Hvassum

Konflikten fortsætter på slagteriet: Alle medarbejdere har nedlagt arbejdet

På et fagligt møde mandag morgen valgte de ansatte i pakkeriet på Danish Crowns slagteri i Rønne at fortsætte en arbejdsnedlæggelse, som de begyndte fredag. Op ad formiddagen valgte resten af fabrikken også at gå hjem i sympati med kollegerne i pakkeriet. Det siger tillidsrepræsentant Thomas Hansen til Bornholms Tidende.

ERHVERV

På et fagligt møde mandag morgen valgte de ansatte i pakkeriet på Danish Crowns slagteri i Rønne at fortsætte en arbejdsnedlæggelse, som de begyndte fredag. Op ad formiddagen valgte resten af fabrikken også at gå hjem i sympati med kollegerne i pakkeriet. Det siger tillidsrepræsentant Thomas Hansen til Bornholms Tidende.

– Pakkeriet valgte at gå hjem i fredags grundet en ny akkord, som man ikke var interesseret i at arbejde efter på grund af for dårlige vilkår, simpelthen. Det har pakkeriet holdt et fagligt møde om her til morgen, hvor man har valgt at fortsætte strejken, fordi der ikke er kommet noget nyt på bordet. Det har gjort, at resten af fabrikken har været i fagligt møde og har valgt at sympatisere med pakkeriet og valgt at gå hjem, siger han.

Kan begære kontrolstudie

Danish Crowns pressechef Jens Hansen bekræfter, at slagterikoncernen har præsenteret medarbejderne i pakkeriet for en ny akkord. Det vil sige en ny aflønningsmodel for arbejdet. Det er ifølge Jens Hansen foregået i tråd med det, der står i overenskomsten.

– I vores overenskomst er det beskrevet, at hvis medarbejderne mener, at vi har lagt den her akkord på en måde, der ikke er i overensstemmelse med overenskomsten, og den måde arbejdet kan tilrettelægges og udføres på, så kan de begære det, der hedder et kontrolstudie. Det skal vise, om Danish Crowns ledere gjort det rigtigt eller ej. Det begærede de øjeblikkeligt, dengang de fik præsenteret den nye akkord. Det arbejde sætter vi i gang med det samme, men det kan vi af gode grunde ikke gennemføre på et tidspunkt, hvor de ikke er på arbejde, siger Jens Hansen om kontrolstudierne.

Processen er sådan

Det er ganske rigtigt, at det er den vej, man går, hvis man skal følge overenskomsten, siger Thomas Hansen, men i den konkrete sag er der en lang række faktorer, der spiller ind og har fået medarbejderne til at nedlægge arbejdet.

– Det er nogle processer, vi har arbejdet med igennem i de seneste 12-18 måneder, der har gjort, at kollegerne simpelthen vælger at sige, at de ved godt, at reglerne er sådan, men nej tak, de vil simpelthen ikke være med til det her længere, og så går de i strejke. Det her er simpelthen et signal fra kollegerne om, at man ikke vil mere. Man vil have en anden løsning, siger tillidsrepræsentanten.

Ingen er tjent med konflikt

Hos Danish Crown ærgrer Jens Hansen sig over, at medarbejderne ikke vælger at forfølge de muligheder, som er klart beskrevet i overenskomsten, så arbejdet kan klares stille og roligt på den måde.

Thomas Hansen håber, at der kan komme gang i en dialog og et samarbejde med ledelsen om at finde en løsning for pakkeriet, som begge parter kan se sig selv i.

– Det håber jeg, sker hurtigst muligt, for der er ikke nogen, der er tjent med en konflikt af nogen art, hverken kolleger, virksomhed, bønderne eller noget. Vi skal kunne arbejde, og vi skal kunne drive fabrikken, som vi skal. Så selvfølgelig håber jeg, vi finder en løsning hurtigst muligt og gerne i dag, lyder det fra tillidsrepræsentanten.