Når Region Hovedstadens mobile testcenter i denne uge tilbyder at teste alle, som har deres daglige gang på Campus Bornholm, er der mindst lige så god grund til, at personalet lader sig pode som de studerende. Foto: Berit Hvassum

Bornholm går imod strømmen: Kun to bekræftede corona-tilfælde i uge 43

CORONAVIRUS

På mandagen, hvor en stribe skærpede restriktioner er trådt i kraft i det ganske land, udmærker Bornholm sig endnu en gang positivt i den daglige status, der leveres af Statens Serum Institut.

I de forgangne syv dage (uge 43) er der blot konstateret to nye smittede på Bornholm. Siden fire personer blev testet positiv for covid-19 forrige søndag, er epidemien i lokalsamfundet tilsyneladende ikke eskaleret yderligere, på trods af smittetallene har været kraftigt stigende i det meste af landet samt store dele af Europa

Ikke alle gennemførte test fra weekenden er analyseret endnu, så det kan ikke udelukkes, at der i morgen vil blive tilføjet nye smittetilfælde fra uge 43. Seruminstituttets aktuelle incidens – antallet af bekræftede smittede per 100.000 personer i de seneste syv dage – medregner fortsat de fire smittetilfælde fra forrige søndag. Til trods for det er Bornholm (15,2 per 100.000 personer) én af blot otte kommuner i landet, der ligger under bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere. 35 af Danmarks 98 kommuner har for øjeblikket en incidens, der overstiger 100.

I løbet af det seneste døgn har sundhedsmyndighederne konstateret 1.056 nye tilfælde af covid-19, og antallet af indlagte begynder så småt at stige. 145 personer er indlagt, men blot 12 af de indlagte ligger i respirator.