Frank Truberg regner med at få travlt med sit koncept med levering til små selskaber – ja, helt ned til en person. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Truberg: ‘Jeg får ekstra meget at lave’

RESTRIKTIONER

Restaurations- og særlig cateringbranchen er hårdt ramt af de nye restriktioner, som blev indført fredag. Men hos cateringvirksomheden Hos Truberg i Gudhjem ser indehaver Frank Truberg mere positivt på det end de fleste i branchen.

– Det er forfærdeligt for dem, der er afhængige af julefrokoster, men selv regner jeg med at få mere travlt, siger Frank Truberg, indehaver af Hos Truberg i Gudhjem.

De nye restriktioner betyder, at fra mandag og fire uger frem sættes forsamlingsforbuddet ned fra 50 til ti personer.

Selskaber over ti personer kan altså ikke holdes. Samtidig anbefaler myndighederne, at man heller ikke privat samles mere end ti personer ad gangen.

– Det betyder ikke noget for mig. Jeg regner med at få ekstrameget at lave, for jeg gider godt lave mad til selskaber på ned til to personer, siger Frank Truberg.

Da Danmark lukkede ned i foråret startede han med sin catering til små “selskaber”, hvor folk kunne bestille og få leveret påskefrokost på dørtrinnet.

– Jeg solgte 450 påskefrokoster af 2-3 personer. Den største var på 3-4 personer og den mindste på een person. Jeg fik rigtig mange tilbagemeldinger dengang på, om jeg ville gentage det til jul, og det gør jeg. Både til Mortensaften, til jul og nytår, fortæller kokken.

Han forventer at få travlt igen nu, hvor meget bliver aflyst.

– Jeg henholder mig til, hvad der skete sidste gang, der blev lukket ned. Mange satte sig med hænderne i skødet, og mange vil kun køre rundt med et minimums antal kuverter. Det vil jeg ikke, jeg laver mad mad til det antal, folk vil have, og jeg har allerede pænt mange bestillinger til Mortensaften, jul og nytår.

Frank Truberg har ikke fastansat personale, og laver i forvejen mad til de ældre på Plejecenter Klippebo i Gudhjem hver dag.

– Så er jeg jo allerede i gang.

Men bliver det ikke meget kørsel?

– Vi skal hjælpe hinanden lidt og jeg har fået tilbudt hjælp. Jeg kan godt forstå, at folk er coronatrætte, men vi må prøve at få det bedste ud af det, mener Frank Truberg.