Arkivfoto: Berit Hvassum

‘Sælg ikke arvesølvet!’

LÆSERBREV

En beslutning om at sælge et lands infrastruktur er noget, man først når til, når landets økonomi har nået bunden. Hvis det er tilfældet for Bornholms Regionskommune må man for det første spørge, hvordan det har kunnet ske – og dernæst om, hvem der er ansvarlig for at løse problemet.

 

Nu kunne kommunalbestyrelsen
vælge at bide tænderne sammen

 

Her lander vi med hensyn til øens el-net på kommunalbestyrelsen, som har trukket kapital ud af Beof – og dernæst på ledelsen af Beof, der har forgyldt både sig selv og deres ansatte eksperter.

Nu kunne kommunalbestyrelsen vælge at bide tænderne sammen, rydde op i Beof’s økonomi og finde en løsning, så elnettet kan bevares på bornholmske hænder, når vi træder ind i et forventet stærkt samarbejde med Ørsted om en havvindmøllepark ud for Bornholm.

Det kræver, at mange planlagte anlægsprojekter må vente til senere. Men med god vilje kan det kan skaffe midlerne.

Kommunalbestyrelsen kan også vælge at følge bestyrelsesformand Lars Goldschmidts ønske om, at vi sælger el-nettet og dermed dække det hul i kommunens budget, som han og kommunalbestyrelsen i fællesskab har skabt. Det vil koble Bornholm helt ud af det forventede samarbejde med blandt andre Ørsted om en havvindmøllepark ud for Bornholm.

Tilbage står den tvivlsomme gevinst for øen, at bornholmere uden for Rønne kan håbe på uændrede fjernvarmepriser endnu nogle år. Men hvad med el-priserne, som skal forrente den investering, som den private køber har lagt i vores el-net ?

Det er velkendt at direktører i statslige og kommunale virksomheder på et tidspunkt i deres karriere ønsker virksomheden privatiseret.

Kære Winnie – og kommunalbestyrelse. Fald ikke for fristelsen!