Hjerternes Fest plejer at trække mange mennesker på gaden i Nexø. Men det er usikkert, om festen kan blive til noget i år. Foto: Jens-Erik Larsen

Østlandet-formand om nye restriktioner: Vi navigerer næsten fra dag til dag

RESTRIKTIONER
De nye strammere corona-restriktioner i Danmark som statsminister Mette Frederiksen fredag fremlagde, tager formentlig pusten ud af en stor del af julearrangementerne i november og december.
Fra og med mandag 26. oktober og fire uger frem er forsamlingsforbuddet nu sat ned til kun ti personer.

Det kan komme til at ramme en lang række planlagte arrangementer op til jul, forudser Kell Hansen, formand for Østlandet i Nexø. (Tidligere Erhvervsgruppe Øst, som er en sammenslutning af Nexø Håndværker- og Industriforening samt handelsforeningen i Nexø.)

– Formentligt rammer restriktionerne vores store arrangementer som Hjerternes Fest, Juletræstænding, Luciaoptog med mere, siger Kell Hansen.
Hvad der helt konkret vil kunne afvikles og hvad ikke, kan Kell Hansen ikke svare på endnu.

Normalt plejer erhvervslivet og foreningerne i Nexø op til jul blandt andet at stå bag det store arrangement, Hjerternes Fest, hvor butikkerne holder åbent om aftenen, og der foregår en lang række aktiviteter i byen. Ligesom der også plejer at være et stort juletræstændings-arrangement på Torvet sidst i november.

– Vi navigerer næsten fra dag til dag. Lige nu afventer vi at få et regelsæt fra Dansk Detail. Det regner vi med at få mandag og vi skal så have møde i Østlandet og beslutte, hvad vi kan. Men som jeg læser teksten mener jeg ikke, det er muligt at gennemføre de arrangementer, vi plejer, siger Kell Hansen.