Krisecentre som eksempelvis Bornholms Kvindekrisecenter er ikke underlagt forsamlingsforbud. Arkivfoto: Allan Rieck

Herberger, væresteder og krisecentre er åbne understreger socialminister

RESTRIKTIONER

Socialt udsatte børn, hjemløse eller voldsramte kvinder kan fortsat opsøge og få hjælp på blandt andet herberger og krisecentre.
Det understregede socialminister Astrid Krag (S), da der søndag eftermiddag var pressemøde om, hvordan regeringen vil forhindre at de nye strammere restriktioner for corona risikere at forøge ensomhed og isolation og ramme særligt socialt udsatte borgere.

Mandag sænkes forsamlingsloftet så man kun må samles højst ti personer.

Men det gælder ikke for det sociale område understregede socialministeren og opfordrede til at sprede budskabet om, at blandt andet herberger, kvindekrisecentre, varmestuer, botilbud og væresteder fortsat er åbne og at der disse steder altså også må samles flere end ti personer.

På pressemødet om restriktioner og ensomhed i samfundet i lyset af COVID-19, deltog social- og indenrigsminister Astrid Krag, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen samt kultur- og kirkeminister Joy Mogensen.

Her meddelte social- og indenrigsminister Astrid Krag, at regeringen vil afsætte 50 millioner kroner, der blandt andet skal gå til at bekæmpe ensomhed og isolation under coronaudbruddet.

Pengene er tiltænkt at gå til kulturlivet og foreninger på det sociale område.

– Vi ved, at den nuværende situation kan føre til ensomhed og isolation. Især for sårbare unge og ældre. Det er en hård tid, vi går ind i. Kampen mod ensomhed og isolation skal komme bredt ud i samfundet, så vi kommer igennem den her tid, siger Astrid Krag.

Der er lagt op til, at Folketingets partier skal inddrages i forhandlinger om, hvordan de 50 millioner kroner skal fordeles.
I foråret blev der afsat 250 millioner kroner til lignende indsatser, da samfundet blev lukket mere eller mindre ned.

De 50 millioner kroner skal ses som et supplement. Det er regeringens plan, at pengene skal ud og arbejde i år.
– For voksne og seniorer vil det kræve sammenhold og kreativitet at holde fællesskaberne i gang, siger kulturminister Joy Mogensen.
Hun understregede også, at biblioteker, museer, teatre og idrætsforeninger fortsat er åbne selvom der er restriktioner.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen sagde, at mange unge kæmper med ensomhed. Derfor er det vigtigt at bruge de rådgivningsordninger der er, samt at vi alle rækker ud og er der for hinanden.
Der vil blive indkaldt til et topmøde om unges trivsel og fællesskab under corona.