Dampskibskajen som den ser ud i dag. Foto: Jacob Jepsen

Se billedet af den fine gamle bygning, der forsvandt

TILBAGEBLIK

Dampskibsselskabet Bornholm af 1866 blev stiftet 14. februar 1866. Ekspeditionskontoret, som var en fin gammel bygning med klokketårn, lå også på Dampskibskajen, der hvor den nuværende færgeterninal ligger. Bygningen var tegnet af arkitekt Jens Ingwersen og stod færdigbygget i 1913.

Den 14. april 1959 blev det afsløret, at vinderne af en konkurrence om en ny administrationsbygning var arkitekterne Finn Monies og Gunnar Jensen. Der gik dog nogle år, før arbejdet kunne påbegyndes. Først i 1965 blev administrationsbygningen taget i brug.

På det gamle billede kan man se, at det nye byggeri er påbegyndt ved siden af den gamle fine bygning. Den gamle Dampskibsekspedition fra 1913 måtte lade livet i 1965.

Dampskibsselskabet havde også et billetkontor i København i en gammel bygning på hjørnet af Nyhavn og Havnegade. Senere blev der også i København bygget en ny terminal på Kvæsthusbroen, som efter at københavnsruten blev nedlagt måtte rives ned for at give plads til det nye Skuespilhus.

Dampskibskajen i marts 1964. Den nye bygning er under opførelse ved siden af den gamle. Foto: Algot Lindau