En del af pengene til renoveringen af sportsfiskerbroen i Hammersø er doneret af den lokale borgerforening Foreningen Sandvig. Foto: Jens-Erik Larsen

Lokale støtter bro ved Hammersø: ‘Den er til gavn for både os i byen og for turisterne’

BYGGERI

En del af pengene til renoveringen af sportsfiskerbroen i Hammersø er doneret af den lokale borgerforening Foreningen Sandvig.

På foreningens generalforsamling blev det besluttet, at et overskud i foreningens økonomi skulle komme renoveringsprojektet til gode. Det fortæller formand for Foreningen Sandvig, Rie Hansen.

– Vi havde noget overskud på vores konto, som vi ville dele ud, hvor vi syntes, det gav mening at støtte. Så vi havde fra bestyrelsens side stillet forslag om, at vi ville støtte med 10.000 kroner, fordi broen både er til gavn for os i byen og for turisterne. Sportsfiskerne var glade for det, og vi synes i Foreningen Sandvig, at vi er forpligtede på at støtte sådan nogle ting, siger Rie Hansen.

Hun har efterfølgende opfordret andre lokale kræfter til at gøre det samme i et opslag på facebook. Det har resulteret i, at blandt andet Tirsdagsklubben under Foreningen Sandvig har valgt at støtte med 7.000 kroner, Hotel Sandvig Havn og Dideriks Veranda har støttet med to gange 5.000 kroner og Sandvig Is Kalas har støttet med 3.000 kroner.

Foto: Jens-Erik Larsen

 

 

Naturstyrelsen: ‘Vi skal være mere skarpe i partnerskaber fremover’

Hos Naturstyrelsen Bornholm er man glad for, at Bornholms Sportsfiskerforening er nået i mål med genopførelsen af broen i Hammersøen. Det fortæller Søren Friese, der er skovrider hos Naturstyrelsen Bornholm.

– Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Bornholm Sportsfiskerforening har gjort en jætteindsats, så tillykke til dem, siger han.

Søren Friese er enig med Bent Ernst Nielsen i, at det grønne partnerskab, som medførte sportsfiskerbroen i Hammersøen i første omgang ikke har været helt uproblematisk.

– Vi har lært, at vi skal være skarpere på, hvad vi gør i de her lokale partnerskaber. Sportsfiskerbroen har stået og set trist ud i flere sæsoner i træk, og det er der ingen, der er tjent med. Der vil altid være driftsudgifter, og der står vi desværre ofte i en situation med de her fondstøttede projekter, at der skal findes penge for at vedligeholde dem. Fremover skal vi have bedre styr på, hvem der gør hvad, og man er nødt til at tænke driften ind i finansieringen, siger han.

Søren Friese understreger dog også, at det ikke kan være anderledes end, at Bornholms Sportsfiskerforening finansierer byggeriet og vedligehold, og at Naturstyrelsen Bornholm samtidig stiller krav til udførelsen.

– Hvis Bornholms Sportsfiskerforening ikke var kommet med ønsket om den bro, så var der ingen bro. Så det er dem, der skal finde pengene til den. Naturstyrelsen Bornholm har ikke pengene til det. Men jeg vedkender mig, at vi har betingelser til udførelsen. Vi har for eksempel sagt, at dækket skal laves i eg, for så holder den bedre. Vi kan måske godt fremstå rigide i vores krav, men det er i fællesskabets interesse, siger han.

Ifølge Søren Friese er Naturstyrelsens afspærring af sportsfiskerbroen fjernet fredag, så nu er broen tilgængelig og klar til brug for første gange siden 2018.