DAT flyver til den portugisiske ferieø Porto Santo torsdag den 19. november. Foto: DAT

DAT slår kontra mod corona: Vil sende folk på ferie på helt ny destination i udlandet

FERIE

Siden marts er antallet af flyvninger på verdensplan reduceret kraftigt på grund af covid-19, slår en pressemeddelelse fra DAT, som til daglig beflyver Bornholm, fast.

På grund af pandemien er det mildest talt ikke hver dag, flyselskaber annoncerer nye destinationer, men flyselskabet oplyser, at det nu sælger flybilletter til den portugisiske ferieø Porto Santo.

 

Det er ikke seriøst at dømme hele lande ude,
når der er regioner eller øer,
som har situationen under kontrol

 

Med udsigten til en længerevarende corona-problematik må vi ændre vores ferievaner, forklarer pressemeddelelsen, og det er på den baggrund, DAT har udarbejdet en prototype på “coronasikker ferie” som altså nu skal afprøves.

“Vi fokuserer på en sikker destination, test og god plads ombord, og selvfølgelig at vores passagerer opfører sig ansvarligt”, noteres det, ligesom direktør i DAT Jesper Rungholm i pressemeddelelsen siger:

– Vi tager situationen yderst seriøst og indretter os efter det med vores nye destination Porto Santo. Rejsevejledninger skal tages seriøst, men det er ikke seriøst at dømme hele lande ude, når der er regioner eller øer, som har situationen under kontrol.

– Billetterne til Porto Santo inkluderer derfor en covid-test ved check-in med strakssvar, ekstra god plads ombord og selvfølgelig mundbind og udvidet hygiejne ombord som ved alle flyvninger, siger Jesper Rungholm og forklarer videre:

– Vi har tilføjet en væsentlig og helt speciel detalje, nemlig at flyet forbliver på øen, så hvis situationen ændrer sig dramatisk, vil hjemflyvning kunne gennemføres omgående.

Golbane

På øen findes Porto Santo Golfe, en 18 hullers golfbane og en 9 hullers par 3 bane, som er designet af golflegenden Seve Balesteros. Porto Santo Golfe er særdeles udfordrende og flere huller spilles langs Atlanterhavets kyst, så man skal passe på ikke at blive distraheret af den flotte udsigt, fortsætter omtalen af den nye destination.

Ved World Golf Awards i 2019 blev Porto Santo Golfe sammen med to andre golfbaner kåret som verdens bedste “up-coming” golfdestination.

Torsdag den 19. november flyver DAT fra Billund Airport mod Porto Santo, og flyveturen varer tre timer og tre kvarter. Returflyvningen er mandag den 23. november. tøm

———— o0o ————

DAT flyver til den portugisiske ferieø Porto Santo torsdag den 19. november. Foto: DAT