– Vi står i en meget uvis situation, siger Casper Rønne-Hansen, som driver catering- og selskabsvirksomheden Hos Casper, Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.

Hos Casper: Vores forretningsgrundlag er væk hvis ikke vi sadler om

RESTRIKTIONER
Fredag blev forsamlingsforbuddet på grund af Covid-19 nedsat fra 50 til 10 personer i foreløbig fire uger frem. Samtidig anbefales det, at man kun samles op til ti personer hjemme hos sig selv privat.
De nye restriktioner trækker tæppet næsten helt væk under catering- og selskabsvirksomheder som Hos Casper i lokalerne hos Bornholms Lufthavn.
– 40 minutter efter pressemødet fredag kom det første afbud. Siden har vi fået afbud på omkring 400 kuverter, det er alt lige fra fødselsdage til brylupper, fortæller Casper Rønne-Hansen.
I forvejen havde virksomheden allerede fået mange afbud på de større selskaber, da forsamlingsforbuddet blev sat ned til 50.

Hvad er der så tilbage?
– I vores forretning – ingenting, vores forretningsgrundlag er væk, hvis ikke vi tager drastiske tiltag eller sadler om, for vi opererer med minimum ti kuverter, siger Casper Rønne-Hansen.

Han kan endnu ikke svare på, hvordan virksomheden skal håndtere den nye situation.
– Det er så nyt, at vi endnu ikke ved, hvad vi gør, siger restauratøren, der mener, at det for virksomheder som hans, gør situationen endnu værre, at situationen er meget uvis.
– Vi kan ikke agere i det her, når vi ikke ved, om restriktionerne bliver forlænget.
Han har seks fuldtidsansatte, to flexjobbere og to ungarbejdere ansat. Indtil nu er ingen blevet fyret, da Hos Casper under den første corona-nedlukning i marts fik lønkompensation til hjemsendte medarbejdere og kompensation for tabt omsætning.

Regeringen og Folketingets partier indledte lørdag forhandlinger om udvidelse og forbedring af hjælpepakkerne til erhvervslivet.

Hvad ser du gerne, at de forhandler sig frem til i forhold til hjælpepakker?
– Der er en eneste ting, som i vores øjne kan hjælpe en branche, som er tvunget fuldstændig i knæ, og det er lønkompensation som i foråret, så vi kan fastholde vores personale, siger Casper Rønne-Hansen.

Han håber at forsamlingsforbuddet på nu ti personer kun bliver på de fire uger, det foreløbig er fastsat til.
– Det må vi bare håbe på, og så håbe på at folk vil gøre hvad de kan for at nedbringe smitten, ved at spritte af, holde afstand og ikke holde private fester.