Rønne Street Sport er kommet 100.000 kroner nærmere at kunne opfylde sit ønske om en midlertidig skatepark i Rønne. Foreningen mangler dog stadigvæk et sted til parken. Arkivfoto

Det mindste problem er blevet det største for skatepark

FRITID

For et par uger siden havde Peter Lund Olsen grund til at glæde sig, da Brødrene E., S. & A. Larsens Legat donerede 300.000 kroner til foreningen Rønne Street Sport, som han er formand for. Donationen betød, at foreningen var mere end halvvejs med at skaffe de 700.000 kroner, den budgetterer med, at en midlertidig skatepark ved den tidligere busremise ved Nørrekås vil koste.

I forbindelse med det kommunale budget for 2021 havde kommunalbestyrelsen nemlig bevilget 150.000 kroner, og nu kan foreningen sætte yderligere 100.000 kroner ind på kontoen. Det beløb har Sparekassen Bornholms Fond således valgt at donere til projektet.

– Det er vi selvfølgelig utrolig glade for, for det er et vigtigt skridt mod at nå vores mål. Så er vi efterhånden ved at være der, hvor vi er ret tæt på at kunne opfylde det budget, vi har lagt, siger Peter Lund Olsen til Bornholms Tidende.

Da arbejdet med at få etableret en midlertidig skatepark gik i gang, havde han forestillet sig, at det nemme ville være at få stillet et areal til rådighed af regionskommunen, mens det ville være svært at skaffe midlerne. Men sådan har virkeligheden ikke vist sig at være.

– Det er egentlig en lidt sjov situation. Det, vi mente, skulle være det mindste problem, er faktisk blevet det største problem, siger Peter Lund Olsen.

I forbindelse med donationen fra Brødrene E., S. & A. Larsens Legat sagde han, at han håber, at kommunen beholder de 150.000 kroner og i stedet afleverer et areal med asfalt og et hegn omkring til Rønne Street Sport.

– Så er jeg ret sikker på, at vi skaffer midlerne til alt udstyr og montage med videre, lød det dengang fra Peter Lund Olsen.