Rasmus Dan Pedersen. Foto: Berit Hvassum

Rasmus er værkfører hos BHS: ‘Man skal være en teamplayer’

DAGENS NAVN: Rasmus Dan Pedersen er 30 år gammel og værkfører hos BHS Service Center, der netop har modtaget DI Bornholms pris for særlig lærlingeindsats. Privat bor Rasmus Dan Pedersen i Vestermarie med sin kæreste Charlotte og deres to børn Lucas på fem år og Lærke på halvandet år.

Hvor længe har du været hos BHS?

– Jeg startede tilbage som lærling hos BHS Service Center i januar 2007, efter jeg havde været på 20 ugers grundforløb på det, der dengang hed Bornholms Erhvervsskole. Dengang var det tænkt sådan, at uddannelse som lastvognsmekaniker blot skulle være en ”god bagage” til at tage med videre i min drøm som chauffør. Jeg opdagede som årene gik, at jeg fik mere og mere blod på tanden med hensyn til mekanikerdelen og endte med at blive i virksomheden, efter jeg blev udlært som mekaniker. Jobbet som lastvognsmekaniker har givet mig mange forskellige opgaver i tidens løb, og det sætter jeg utrolig pris den dag i dag i min stilling som værkfører. Hertil kan jeg kun takke de værkførere og sidst, men ikke mindst værkstedschef Thoralf Mogensen for at gøre sit til, at man som lærling hos BHS Service Center kommer vidt omkring og prøver lidt af hvert.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig som værkfører?

– Min arbejdsdag starter med, at jeg siger godmorgen til alle medarbejderne klokken cirka 6.45 og får startet min pc, så jeg er klar til ”dagens tekst”, som jeg plejer at sige. Derudover kan en dag været meget blandet i forhold til, hvad vi får ind på værkstedet. Det kan være alt fra en forsikringssag, som skal gøres op og anmeldes til almindelig servicehåndtering af diverse kunders biler. Jeg startede med at være værkførerassistent, men da vores forrige værkfører søgte nye veje, fik jeg chancen, og det har jeg ikke fortrudt det mindste. Jeg føler selv, jeg er en god værkfører og har da også kun mødt positive respons den anden vej.

Hvad skal man være særligt god til som lastvognsmekaniker?

– Som lastvognsmekaniker hos os vil jeg sige, at en af de væsentlige enheder, man skal kunne, er at være en teamplayer. Det er så vigtigt, føler jeg, at medarbejderne har et godt samarbejde. Det gør alt nemmere i dagligdagen samt kvaliteten i vores arbejde, da man kan sparre med hinanden, hvis man skulle have spørgsmål til en opgave. En anden god ting er at kunne se muligheder, hvis man står med en bil, som bare skal køre hurtigst muligt, at få den hurtigt ud at køre og dog samtidigt at have kvaliteten med ind over. Som en sidste ting, så synes jeg også humor er en god ting at have, da vi på den måde får en lidt sjovere arbejdsdag ud af det. Dog stadig så kvaliteten er i højsædet.

Hvad laver du, når du ikke er på arbejde?

– Når jeg ikke er på job, så har jeg de to dejligste børn, den sødeste kæreste samt min hund Max, som jeg holder meget af at bruge tid med. De gør, at jeg slapper af, når jeg kommer hjem og kan tænke på andre ting end blot arbejde. Udover det så bor jeg på en landejendom, hvor der altid er lidt i krogene, som skal laves. Så har jeg en hobby sammen med en god ven og kollega, hvor vi kører truckpulling med en gammel Scania 142 fra 1989, som er ombygget til dette. Det har der ikke gået så meget tid med på det seneste, men det vil komme igen. Når det så også er sagt, kan jeg godt lide at have en finger med på pulsen på alt inden for vores fag. Skulle der derfor ringe en klokken 20.30 med et spørgsmål, så er jeg selvfølgelig klar med en mulig løsning på udfordringen eller kan rekvirere min 24/7-365 vagtmand til at få afhjulpet problemet.

Hvordan kobler du bedst af, når du har fri?

– At kunne tage ud og eventuelt gå en tur i skoven eller tage på legepladsen med mine børn gør, at jeg kan koble af fra de daglige opgaver og til tider lidt hektiske situationer. Generelt er tiden med min familie og venner det bedste for mig, når jeg skal koble helt fra.