Hans Bech. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Stor personlighed blev mindet: ‘Hans var en foregangsmand’

FORENING

En af Svanekes helt store personligheder, entreprenør Hans Bech, blev mindet ved Svanekes Handelsstandsforenings generalforsamling onsdag aften.

Hans Bech døde den 30. september.

– Hans Bech var en foregangsmand, havde mange jern i ilden og var en utrolig engageret svanekebo, som i gennem årene har haft en finger med i spillet i rigtig mange vigtige ting for byen. Han var formand for Svaneke Turistforening, en af foregangsmændene i bevarelse af Svaneke Slagteren, idémand om køb af Købmandsbutikken, hvor der i dag er bolcheri og sidst men ikke mindst med i holdet, der gjorde det muligt, at Svaneke fortsat har en skole. Respekt, siger jeg bare, lød det fra Jesper Vigel, formand for Svaneke Handelsstandsforening, som også mindede om, at Hans Bech havde et godt øje for handelsstandsforeningen og var medlem igennem mange år og igennem årene gladeligt har sponsoreret, hvis der var behov.

– Vel at mærke, hvis Hans mente, det var nødvendigt, tilføjede Jesper Vigel og slog fast, at både Svaneke by, handelsstandsforeningen og han selv har haft utrolig stor glæde af Hans Bechs visionære tankegang og sparring.