Venstres gruppeformand, Søren Schow. Foto: Berit Hvassum

Det siger gruppeformændene om lønniveauet i Beof

ENERGI

Der er forskel på, hvordan kommunalbestyrelsens største partier efter Socialdemokratiet ser på den lønpakke, som Bornholms Energi og Forsynings direktør, Rasmus Sielemann Christensen, har modtaget i sin tid i spidsen for den kommunalt ejede koncern.

Venstres gruppeformand, Søren Schow, siger dette:

– Jeg har ikke været klar over, hvilken løn direktøren får dernede – og heller ikke lønniveauet for de andre chefer. Jeg har ikke været klar over forholdet mellem lønnen dernede og lønnen i andre tilsvarende selskaber i Danmark. Jeg kan sådan set bare konstatere, som I og Jyllands-Posten skriver, at han er den næstbedst betalte direktør i et forsyningsselskab i Danmark.

Så det tager du til efterretning. Men du har ikke en holdning til, om lønniveauet har været for højt?

– Nej, nu har han sagt sin stilling op, og så vidt jeg kan læse, forventer man ikke, at den næste direktør får samme lønpakke, og det kan jeg jo tage som et tegn på, at man i bestyrelsen har gjort sig nogle tanker om det. Og det er jeg ganske godt tilfreds med.

Dansk Folkeparti er på bølgelængde med Venstre.

– Det har vi ikke nogen holdning til, siger gruppeformand Linda Kofoed Persson og tilføjer:

– Ja, jeg synes, det er voldsomt mange penge, men nogen må have besluttet, at det var nødvendigt for at nå dertil, hvor vi er i dag. Så derfor har jeg ved at løfte en pegefinger over for det.

Se på Frederiksberg

Viceborgmester Morten Riis mener derimod, at lønpakken, der i 2020 overstiger 2,85 millioner kroner, har været alt for gavmild.

– Det kan jeg ikke forsvare. Jeg har hørt, at den forhenværende direktør hos forsyningen på Frederiksberg, som indbyggertalsmæssigt er en kommune på størrelse med Bornholm, fik 1,2 millioner kroner. Det kan godt være, at jeg er helt ude af trit med, hvad lønningerne er rundt omkring i direktionerne, men i min bog er det en rigtig god løn, siger Morten Riis, Enhedslisten.

– Hvis en direktør i en tilsvarende kommune har kunnet affinde sig med det – endda i en kommune med meget høje boligudgifter – burde en direktør på Bornholm også, i anførselstegn, kunne nøjes med det, siger Morten Riis.

Han tilføjer, at en nedjustering af lønniveauet til 1,2 millioner kroner, ville give driftsprovenu på 1,6 millioner kroner, som kunne gå til at forbedre Beofs økonomi.

– Når man kigger driftsbesparelser, er det jo sådan, man gør, siger viceborgmesteren og opfordrer til, at det generelle lønningsniveau i den kommunalt ejede koncern bliver kigget efter i sømmene.

– Hvis man har haft det lønningsniveau på den direktørpost, ville jeg – hvis jeg sad i selskabets bestyrelse – nok sige, at vi skulle kigge efter, hvordan vores andre lønninger ser ud.