Masser af turister besøger Svaneke hver sommer, og igen i år kan de også komme til vinter. Foto: Klaus Holsting

Endnu flere vil holde Svaneke åben om vinteren

VINTERTURISME

Sidste år besluttede en stor del af butikkerne og spisestederne i Svaneke at holde byen vinteråben, og det er der kæmpestor opbakning til at gøre igen, fortalte Jesper Vigel, formand for Svaneke Handelsstandsforening på foreningens generalforsamling onsdag aften.

Foreløbig 30 af Svanekes forretningsdrivende er klar til at holde deres butikker og restaurationer åbne igen denne vinter.

– Det er en helt fantastisk opbakning, mener formanden.

Sidste vinter gav 28 butikker og spisesteder hånd på, at de ville holde vinteråbent.

Det var allerede fra første år en utrolig flot opbakning, og initiativet gav Svaneke stor opmærksomhed

– Andre byer har efterfølgende fået øjnene op for projektet og er så småt begyndt at følge efter. Utrolig vigtigt, måske især nu, hvor mange danskere tager ferie og forlængede weekender indenfor landets grænser, sagde Jesper Vigel i sin beretning.

På generalforsamlingen var der dog enighed om, at det var vigtigt at få kommunikeret ud, at det trods alt ikke er alle butikker og spisesteder, der har åbent alle ugens dage om vinteren, men at vinteråbningen fortrinsvis er fra torsdag til søndag, selvom der også er butikker og restauranter, som holder åbent hele ugen året rundt.

Sæsonen 2019 var for Svaneke som handelsby i øvrigt et ganske godt år, oplyste Jesper Vigel.