Boldene fra Ole Almeborg A/S tiltrak sig straks opmærksomhed, da de blev overakt forleden til skoleleder Helle Krakau Holm og mellemleder Jonas Torp Wendell-Gundersen. Foto: Svartingedal Skole

Elever kan sparke sig til FN’s 17 verdensmål

SKOLE

Eleverne på Svartingedal Skole i Hasle kan fremover lære FN’s 17 verdensmål ved at spille fodbold.

– Det er ment som en håndsrækning for, at eleverne kan lære om verdensmålene og samtidig få rørt sig lidt, siger Michael Almeborg, ejer af og direktør for Ole Almeborg A/S, der har givet Svartingedal Skole to net med fodbolde og et par bolde til at spille volleyball med.

Boldene har alle påskrevet FN’s 17 verdensmål og lægger op til aktiviteter, der gør eleverne opmærksomme på de forskellige mål, samtidig med, at de får motioneret.

– Der ikke noget reklameværdi i det for min virksomhed som sådan, men jeg vil da gerne kunne fortælle den gode historie om, at vi støtter op omkring nærområdet, siger Michael Almeborg.

Boldene skal i første omgang afprøves til idræt i skolen ældste klasser, hvor der fremover er mulighed for, at der spilles “mur” eller “planke” med boldene.

FN’s 17 verdensmål handler om at løse klodens største problemer inden år 2030. Målene handler blandt andet om at afskaffe fattigdom og sult, ligestilling mellem kønnene og et bæredygtigt samfund.