Team Bornholm: Det bliver ikke det skrækår, vi troede i februar

Team Bornholm: Det bliver ikke det skrækår, vi troede i februar
– Et lyspunkt er, at vi ser gæster, som vi normalt ikke ser herovre, siger Rasmus Lund. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. OKT 2020 • 07:46
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
20. OKT 2020 • 07:46
ERHVERV

Over 80.000 tabte hotelovernatninger på et år lyder voldsomt, men der er lyspunkter i billedet, siger Rasmus Lund, som sidder i bestyrelsen for Destination Bornholm, på vegne af hoteller/feriecentre på Bornholm med mere end 40 værelser.

 
Vi får forhåbentlig
skabt en masse
nye stamgæster

 

Han repræsenterer selv en lang række overnatningssteder.

– Vi vil se på ø-basis, at generelt har juli, august og september været bedre end i 2019. Jeg tror ikke, at overnatningsstederne kan nå at hente tabet fra i foråret, men i forhold til hvor galt, det kunne have gået, er Bornholm sluppet billigt, siger Rasmus Lund.

Samtidig skal faldet i antal overnatninger også ses på den baggrund, at 2019 var et rekordår.

– Det var et rigtig godt år, det bedste nogensinde. Så samlet set vil jeg sige, at 2020 ikke blev det fantastiske år, vi havde troet i begyndelsen af februar, men heller ikke det skrækår, som vi frygtede i slutningen af februar, siger Rasmus Lund.

Han peger også på, at prisen er højere i juli og august end i for eksempel maj, og at fremgang i juli og august derfor betyder mere.

For sine egne virksomheder forventer Rasmus Lund, at man ender på næsten et niveau som 2019, når året er slut.

Der er dog forskel på de bornholmske overnatningssteder, så de, der har mange lejrskoler, grupperejser, eller mange udenlandske turister, er hårdere ramt end hoteller med flest danske gæster og færre grupper.

Rasmus Lund ser en stor fremgang i overnatninger i de kommende uger efter efterårsferien – både uge 43, 44 og 45 i sammenligning med 2019.

– Det er meget små tal, men en tydelig trend. Et lyspunkt er, at vi ser gæster, som vi normalt ikke ser herovre. De ser, at det er en fantastisk ø, og vi får forhåbentlig skabt en masse nye stamgæster, siger han.