Det handler om at følge sine drømme, når Rebecca Tau Mikkelsen onsdag gæster Ældre Sagen Bornholm på Rønne Bibliotek. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Seniorer skal lære at være som Pippi

ÆLDRE

Det er svært at vide, om man kan finde ud af noget, inden man har prøvet det. Det ved Pippi Langstrømpe, som i “Pippi går om bord” bliver spurgt, om hun kan spille klaver:

– Hvordan skulle jeg kunne vide det, når jeg aldrig har prøvet, lyder svaret fra Pippi Langstrømpe.

Den tankegang vil Tau Rebecca Mikkelsen gerne brede ud til medlemmer af Ældre Sagen Bornholm. Onsdag vil hun lære dem, at de aldrig bliver for gamle til at følge deres drømme og udvikle sig personligt. Det handler først og fremmest om at ændre sin tankegang.

– De fleste mennesker tænker, at det har de aldrig prøvet før, så det kan de nok ikke, og så har de nok også ret i det. Så får de ret, for det er selvforstærkende. Hvis de tænker, at det kan de godt, så kan de faktisk ret meget mere, end de vidste, de kunne. Det er det, det handler om, siger Tau Rebecca Mikkelsen.

Man lukker ned

Overskriften for arrangementet er, at man aldrig bliver for gammel til at forfølge sine drømme og udvikle sig personligt. Ifølge Tau Rebecca Mikkelsen er der nemlig en tendens til, at man affinder sig med livet som det er, når man når en vis alder.

– Så kan man tænke, at det er sådan, man er, at livet er sådan, at man er for gammel, og så stopper man med at mærke efter, hvad man godt kunne tænke sig. Man lukker ligesom bare ned eller har en tanke om, at det kan man ikke, og så stopper man ligesom der, siger Rebecca Tau Mikkelsen, som er heart and mindsetcoach.

Hendes mål er at lære Ældre Sagens Bornholms medlemmer, hvordan de mærker efter, hvad de godt kunne tænke sig. Samtidig vil hun lære dem, hvordan de går videre med det, de måske opdager.

– Der er et lille Henry Ford-citat, hvor han siger, “Lige meget om du tror du kan, eller du tror du ikke kan, så har du ret”. Og det er lidt den tankegang, det tager afsæt i. Det betyder noget, hvad vi selv tænker, siger Tau Rebecca Mikkelsen.

Hun får selskab af et medlem af Ældre Sagen Bornholms bestyrelse, som selv har arbejdet med det, og som vil dele nogle af sine oplevelser.

Arrangementet foregår på Rønne Bibliotek. Tilmelding sker på Ældre Sagen Bornholms hjemmeside.